Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

O Projenin 42 Kilometrelik Bölümü Açılıyor

Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Yalova Altınova- Orhangazi Karsak Kavşağı arasındaki 42 kilometrelik bölümü 21 Nisan'da trafiğe açılacak.

yapi.com.tr
O Projenin 42 Kilometrelik Bölümü Açılıyor

DHA'nın haberine göre, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, proje adı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun Gebze Orhangazi kesimi, Altınova kavşağı ve Orhangazi Bursa kesimi başlangıcı olan Karsak kavşağının trafiğe açılmasını onayladı. Ekonomi Bakanlığı'nın 16 Nisan'da yayınlanan Resmi Gazete'deki ilanda belirtilen bölgelerin, 21 Nisan Perşembe gününden itibaren trafiğe açılacağı duyuruldu.

Resmi Gazete'de, otoyolun belirlenen kesimlerinde uygulanacak kurallar da sıralandı. Yolda otobanlardaki hız ve kurallar aynen geçerli olurken, Samanlı Tüneli'nden tehlikeli madde taşıyan araçların geçişine izin verilmeyeceği belirtildi.

42 kilometrelik Altınova-Karsak Kavşağı arasındaki otoyolda 4 kavşak bölgesi, 3 bin 500 metrelik iki tüp şeklindeki, Türkiye'deki otoyollar içerisinde en geniş ve en uzun tüneli bulunuyor.

Ocak ayında tamamlanan, ancak Bakanlığın onayını bekleyen otoyolun açılmasıyla Bursa'dan İstanbul istikametine seyahat eden araçlar, Orhangazi ve Yalova'yı görmeden Samanlı Dağları'nın altından direk Altınova'ya ulaşacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/o-projenin-42-kilometrelik-bolumu-aciliyor_144291.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!