Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Obama İklim Değişikliğiyle Nasıl Mücadele Edeceğini Açıklıyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Salı günü Georgetown Üniversitesi'nde yapacağı konuşmada, iklim değişikliğiyle nasıl mücadele etmeyi planladığını açıklayacak.

yapi.com.tr
Obama İklim Değişikliğiyle Nasıl Mücadele Edeceğini Açıklıyor

Başkan Obama, bu planların karbon kirliliğini azaltma ve iklim değişikliğiyle küresel mücadelede liderlik rolü üstlenmeyi de içereceğini söyledi. BBC Türkçe'nin haberine göre Başkan Obama, yayınladığı video mesajında, iklim değişikliğinin etkilerini geri çevirebilecek tek bir formül bulunmadığını söyledi ve "Ama çocuklarımıza bırakacağımız dünya söz konusu olunca, elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" dedi.

Obama, başkanlığı süresince defalarca iklim değişikliğiyle mücadele edeceğini söylemiş; ancak girişimleri Amerikan kongresi tarafından engellenmişti. Barack Obama'nın, yeni planlarını uygulamaya sokmak için Kongre'nin onayını bypass ederek Başkanlık yetkisini kullanmayı planladığı düşünülüyor.

Başkanlık Kararnamesi

Barack Obama, ikinci başkanlık dönemine başlarken düzenlenen yemin töreninde ve bu yılki Ulusa Sesleniş konuşmasında da benzer açıklamalar yapmıştı. Obama 2009 yılında başkan seçildiğinde de iklim değişikliğiyle mücadele konusunda çeşitli vaatlerde bulunmuştu. Ancak Kongre’deki muhalefet, Obama'nın uygulamaya sokmayı istediği, ‘karbon salımında sınırlama ve karbon kotalarında alışveriş’ sistemini engellemişti. Pek çok Cumhuriyetçi Kongre üyesi, Obama'nın planlarının gereksiz harcamaya neden olacağını ve devlete çok fazla güç ve yetki vereceğini savunuyor.

Amerikan basını, Kongre’den destek bulamayan Obama’nın, bu kez, Kongre’nin onayına ihtiyaç duymayacak şekilde, ‘Başkanlık Kararnamesiyle’ planlarını uygulayacağını belirtiyor. Obama'nın planları arasında, kömürle çalışan enerji santrallerinin daha sıkı denetlenmesi ve rüzgâr ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı için daha fazla toprak tahsis edilmesi de var.

Beyaz Saray'ın Enerji ve İklim Danışmanı Heather Zichal, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, 'yeni planlar çerçevesinde enerji santralleri konusunda odaklandıklarını' söylemişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/obama-iklim-degisikligiyle-nasil-mucadele-edecegini-acikliyor_110037.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!