Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sait Paşa Ormanı 30 Yıldır Direniyor

Beykoz’daki 900 dönümlük hukuken devlet arazisi olan Sait Paşa Ormanı, 30 yıldır imara açılmamak için direniyor. 1987’de ANAP’lı belediye tarafından usulsüz bir şekilde imara açılan ormanın 270 dönümlük kısmında binalar yükselmiş ve binden fazla tapu verilmiş. Kadastro Mahkemesi, konut sahiplerinin tapularına ‘davalıktır’ şerhi düştü.

yapi.com.tr
Sait Paşa Ormanı 30 Yıldır Direniyor

Beykoz Belediyesi ise 6 bin dönümlük imar revizyon planı içerisine hâlâ devlet ormanı vasfında olan bu 900 dönümü de aldı. Hukukçu Cihangir Dönmez, “Dava sonuçlanmadan yapılan uygulama imar yönetmeliğine ve Orman Kanunu’na aykırıdır.” dedi.

30 yıllık dava

Evrensel'in haberine göre, arazi için davanın 30 yıldır devam ettiğini kaydeden Avukat Dönmez, “Burası Sait Paşa’ya ait tapulu bir araziyken 1945’te, 4785 sayılı Yasa’yla devletleştirilerek orman olmuştur. Orman olan bu alanda daha sonra 2B çalışmaları yapılmış, fakat açılan davalar nedeniyle çalışmalar kesinleşememiştir. Davalar, 2B ile orman dışına çıkartılması esnasında bu yerin eski tapu maliklerine mi yoksa hazine adına mı çıkacağı konusundadır. Son çıkan 6292 sayılı Yasa, bu tip taşınmazların eski tapu maliki adına çıkmasını öngörmektedir” şeklinde konuştu.

Arazinin ilk defa 1987’de ANAP’lı belediye tarafından usulsüzce devlet ormanı vasfı silinerek arsa yazıldığına dikkat çeken Dönmez, “İmar isnat planlarına konu edilmiş ve binden fazla yolsuz tapu kaydı oluşturulmuştur. Arazinin imar planıyla ilgili bir iptal davası açma hazırlığındayım. Yapılan işlem tamamen yok hükmünde bir idari işlem olduğu için zaman aşımına bağlı olmaksızın bu imar planının her zaman iptali istenebilir” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sait-pasa-ormani-30-yildir-direniyor_132290.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!