Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ormanlar Rant için Feda Ediliyor

Türkiye Ormancılar Derneği’nin düzenlediği ‘Türkiye'de Ormanlar ve Ormancılık: Algılar ve Gerçekler’ başlıklı medya buluşmasında uzmanlar konuştu.

yapi.com.tr
Ormanlar Rant için Feda Ediliyor

Türkiye Ormancılar Derneği, 21 Mart Dünya Orman Günü nedeniyle Youtube üzerinden Medya Buluşması gerçekleştirdi. Türkiye'de Ormanlar ve Ormancılık: Algılar ve Gerçekler başlıklı buluşmada gazeteciler sordu, uzmanlar yanıtladı.

BirGün’de yer alan habere göre; İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Akkemik, ülkedeki ormanların biyolojik çeşitliliği ve sorunlara değindi. Türkiye’deki verimli ormanların Avrupa ülkeleri arasında son sıralarda yer aldığını kaydeden Akkemik, ülkede endemik bin yüz bitkinin tehlike altında olduğunu dile getirdi.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış, ağaçlandırmayla ormanlaştırma olmayacağını vurgulayarak “Ormanlar madencilik faaliyetleri için feda edildi.” dedi.

Orman yasasında değiştirilen birçok kanunun ormanlara zarar verdiğini söyleyen Orman Yüksek Mühendisi Doç. Dr. Cihaner Erdönmez, “2019 yılında ormancılık teşkilatına alınacak personeline ilişkin ilk atama yönteminde değişiklik yapılarak ‘kayırmacılığı, yandaşlığı’ ön plana çıkarıldı.” diye konuştu.

İÜ Cerrahpaşa Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay, “Ormanları yanandıktan sonra yapılaşmaya açarak kaybediyoruz.” derken, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu ise şöyle konuştu: “El değmemiş ormanlarımız yok oluyor. Ortada ne su bırakıyorlar ne orman bırakıyorlar. Tüm doğal yaşam olumsuz etkileniyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/ormanlar-rant-icin-feda-ediliyor_184626.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!