Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hedefte Yine Orman Var

Muğla’da orman, tarım ve önemli doğa alanı olan bölgede madencilik faaliyetini genişletmek isteyen şirkete ÇED gerekli değildir kararı verildi.

yapi.com.tr
Hedefte Yine Orman Var

Muğla’nın Yatağan ve Milas ilçesi sınırlarında feldspat ocağı işleten şirket, alan artışına gitti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir kararı alan şirket, faaliyetine ilave olarak ocak ve tesis ekleyerek alanını 7,25 hektar büyütecek.

BirGün’de Gökay Başcan’ın haberine göre; orman, tarım ve önemli doğa alanı olan bölgede alanı büyütecek olan projenin bedeli 580 bin TL. Yılda 1 milyon 200 ton üretim yapılan maden ocağının üretim kapasitesi ise değişmeyecek.

Mevcut 161,8 hektar büyüklüğünde ve 9 ayrı poligana ayrılmış olan ruhsat alanı, Aydın Muğla Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre orman arazisi, 1/25.000’lik Muğla Büyükşehir Belediyesi Nazım İmar Planı’nda ise orman, tarım ve önemli doğa alanı olarak belirtiliyor. Nihai proje tanıtım dosyasında ise ormanlık alanlara ilişkin “Orman alanları için ÇED süreci sonrasında 6831 sayılı Orman Kanunu ilgili maddesi uyarınca orman izinleri alınacaktır” ifadeleri yer aldı.

Evlerin dibine taş düşecek
Patlatma ve delme yöntemiyle çıkarılan maden ocağı açık ocak tekniğiyle işletiliyor. Maden sahasının 750 metre güneybatısında Hacıveliler Mahallesi, 900 metre güneyinde ise Hacıbayramlar ve Hisarardı mahalleri bulunuyor. Yine tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre patlatma sırasında meydana gelen taşın 595 metre uzaklığa kadar savrulması bekleniyor.

Yerleşim yerlerinin yakınında işletilen tesisin en büyük sorunlarından biri de açığa çıkan toz. Tarım yapılan bölgede işletilen madenin tüm aşamalarında toplamda yaklaşık olarak 133 kilogram toz meydana gelecek.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hedefte-yine-orman-var_183885.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!