Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Kaderine Terk Edildi

Ankara Polatlı’da yer alan Duatepe Devlet Hastanesi, yeni hastanenin yapılmasıyla 2017 yılında taşındı ve atıl durumda bırakıldı.

yapi.com.tr
Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Kaderine Terk Edildi

Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi, uzun yıllar hizmet verdikten sonra yeni hastanenin yapılmasıyla 2017 yılında taşındı ve atıl durumda bırakıldı. Kapıları sökülen hastanenin camları da paramparça oldu. Tavanındaki kaplamaları bile sökülen hastanenin duvarlarına da resimler çizilmiş.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre; hastanede incelemelerde bulunan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “hastanenin çok ağır bir depremden çıkmış ya da bomba atılmış gibi perişan bir halde bulunduğuna” dikkat çekerek “Her yeri yıkılmış, sökülmüş, metruk bir halde. 4 yıldır bomboş duran bu hastane binası ve eklentileri, çevre açısından da ciddi bir rahatsızlık oluşturmaya başladı. Çünkü metruk halde bulununca, burayı uyuşturucu bağımlıları kullanmaya başlamış.” dedi.

Bakan cevap vermedi
Konuyu ilk günden bu yana takip ettiğini ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini de anımsatan Gök, önergesine hiçbir yanıt alamadığına da dikkat çekti.

Ortada ciddi bir kamu zararı olduğunu vurgulayan Gök, “Yurttaşların vergisiyle yapılan ve son derece büyük bir yerleşkeye sahip olan bu bina neden bu kadar sahipsiz bırakıldı? Devletin milyonlarca lira zarara uğradığını görüyoruz. Bir hastane elbette taşınabilir ama geride kalan kamu binasının mutlaka bir başka alanda değerlendirilmesi gerekir. Devlet, ‘Tasarruf edeceğiz’ derken, kullanılmaya hazır bir binanın bu şekilde metruk hale getirilmesinin affedilir bin yanı yok.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/polatli-duatepe-devlet-hastanesi-kaderine-terk-edildi_184155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!