Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Milyonlar Harcanan Tesis Çürümeye Terk Edildi

Salgın dönemlerinde kullanılmak üzere 49 bin metrekarelik alana yaptırılan, 20 yıldır hiç kullanılmayan Arsus'taki Pirinçlik Eğitim ve Karantina Tesisleri’nden geriye hayalet binalar kaldı.

yapi.com.tr
Milyonlar Harcanan Tesis Çürümeye Terk Edildi

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü, Hatay’da o dönem İskenderun İlçesi sınırlarında olan bölgeye bugünkü değeriyle milyonlarca liraya Pirinçlik Eğitim ve Karantina Tesisleri'ni inşa ettirdi. Bugün Arsus İlçesi sınırlarında kalan denize sıfır alanda 49 bin metrekare alana kurulu tesiste 113 süit oda, 500 kişi kapasiteli sosyal tesis, 32 personel lojmanı, restoranlar, konferans salonları, simultane tercüme kabinleri, çamaşırhane, ısıtma-soğutma sistemleri, jeneratör, arıtma tesisi, içme suyu isale hattı, mendirek dahil olması gereken her şey yaptırıldı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre; tüm eksiklikleri tamamlandıktan sonra da bina olduğu gibi bırakıldı, çürümeye terk edildi. Kamunun parasından milyonlarca lira harcama yapılarak inşa edilen tesisler hiç kullanılmadı.

Pirinçlik Eğitim ve Karantina Tesisleri ülkemizde kamu alanındaki savurganlık ve beraberinde gelen zarara dair somut örnek olarak gösteriliyor. Salgınlarda kullanılmak amacıyla deniz kenarında yaptırılan binaların bugünkü hali, Sayıştay Raporu'nda da ‘kötü örnek' olarak yer aldı.

Meclise taşındı
Salgın hastalıklarda kullanılmak üzere tüm ihtiyaçlar düşünülerek 2001 yılından hizmete açılan binalar, kullanılmadığı için çürümeye yüz tuttu, binalar hırsızların mekânı oldu. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur bu kamu zararını, TBMM gündemine taşıdı.

Çürümeye terk edilen tesisin Sayıştay Raporu'nda da yer aldığını söyleyen Güzelmansur, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması istemiyle verdiği önergesinde, bu değerli kamu yatırımının çürümeye terk edilmesinin sebebini, karantina merkezinin atıl bırakılmasıyla oluşan kamu zararının miktarını ve tesisin bakım-onarımının yaptırılarak amacına uygun bir şekilde kullanılıp kullanılmayacağı sorularına cevap istedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/milyonlar-harcanan-tesis-curumeye-terk-edildi_185363.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!