Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Portekiz’de Nisan Ayında Kömürden Elektrik Üretilmedi

Portekiz’de 35 yıl sonra bir ilk gerçekleşti ve nisan ayının tamamında kömürden elektrik üretimi gerçekleştirilmedi.

yapi.com.tr
Portekiz’de Nisan Ayında Kömürden Elektrik Üretilmedi

Portekiz elektrik idaresi Redes Energéticas Nacionais tarafından yayınlanan açıklamaya göre, nisan ayının tamamında kömürden elektrik üretimi gerçekleştirilmedi. Bu durum ülkede kömürden elektrik üretiminin başladığı 1985’ten beri ilk defa gerçekleşti.

Açıklamadaki bilgilere göre nisan ayındaki elektrik tüketimi yüzde 12 oranında düşerken, bu tüketim yüzde 69,1 oranında yenilenebilir enerji kaynaklarından, yüzde 16,4 oranında doğal gaz santralleri ve yüzde 14,4 oranında İspanya’dan gerçekleşen ithalat ile karşılandı.

Yeşil Ekonomi’de yer alan habere göre; yılın ilk dört aylık döneminde ise tüketim yüzde 69,4 oranında yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandı.

 

 

Hidroelektrik santrallerinde gerçekleşen üretimin tüketimdeki payı yüzde 35, rüzgar enerjisi santrallerinin yüzde 26 oldu. Biyokütle ve güneş enerjisi de sırası ile yüzde 6 ve yüzde 2 oranlarında pay sahibi oldular.

Tamamına yakını doğalgaz santralleri olmak üzere fosil yakıtların payı yüzde 28,3 olurken, ithalatın payı ise yüzde 2,3 olarak gerçekleşti.

Kömür dönemi 2023’te son bulacak
Portekiz’de halihazırda devrede yalnızca iki kömürlü termik santral bulunuyor. Bu santrallerden 1993 yılında devreye girmiş olan 576 MW gücündeki Pego I 2022 yılı sonunda devreden çıkacak. 1985 yılında devreye giren, 1.180 MW gücündeki Sines KES ise 2023 yılında devreden çıkacak. Bu santrallerin yaratacağı boşluğun ise üç baraj, üç santral ve bir pompaj depolama istasyonundan oluşacak 1.158 MW gücündeki Tamega projesi ile doldurulması hedefleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/portekizde-nisan-ayinda-komurden-elektrik-uretilmedi_179875.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!