Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Riskli Binalar Zemin Kattan Tespit Edilecek

Binanın bütününün incelenmesi yerine en fazla zarar gören kritik kat belirlenip, buradan numune alınması sağlanacak. Yönetmelik, 8 kat ve 25 metre yüksekliğine kadarki binalar için geçerli olacak.

yapi.com.tr
Riskli Binalar Zemin Kattan Tespit Edilecek

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle riskli yapı tespitleri artık daha hızlı ve ekonomik olacak. Binanın bütününün incelenmesi yerine en fazla zarar gören kritik kat belirlenip, buradan numune alınması sağlanacak. Yönetmelik, 8 kat ve 25 metre yüksekliğine kadarki binalar için geçerli olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlandı.

Yönetmelikte yapılan değişiklikler, riskli yapı tespitlerinin daha hızlı ve ekonomik yapılmasına olanak sağlayacak.

Riskli binaların tespiti için hesaplar, mevcut bina taşıyıcı sistem özellikleri dikkate alınarak yapılacak. Binanın mevcut taşıyıcı sistem özellikleri sadece kritik kat rölevesiyle belirlenebilecek.

Deprem Yönetmeliği'ne göre her kattan numune alınması gerekirken, yönetmelikle "kritik kat" denilen ve genelde zemin kat olan yerden numuneler alınacak. Yönetmelik, 8 kat ve 25 metre yüksekliğine kadarki binalar için geçerli olacak. Bu iki kriterden herhangi birinin aşılması durumunda mevcut Deprem Yönetmeliği'ndeki uygulamalar dikkate alınacak.

Bu yönetmelik, şahıs binaları, oteller ve işyeri gibi yapılar için geçerli olacak. Kamu binaları, tiyatro ve hastane gibi yapılardaki işlemler yine Deprem yönetmeliğine göre yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/riskli-binalar-zemin-kattan-tespit-edilecek_110319.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!