Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sadece Kerpiç Evler değil Kamu Binaları da Yıkıldı

Elazığ’ı vuran depremin faturası kerpiç evlere çıkarıldı ancak her depremde olduğu gibi yine kamu binaları iyi sınav veremedi. Okçular Köyü İlköğretim Okulu, deprem nedeniyle üç derslikli bir binasını ve öğretmen lojmanını kaybetti. Büyük hasar gören okulun bu iki binasında eğitim verilemeyeceği için 6 dersliğin bulunduğu ve hasar görmeyen okulun

Milliyet Gazetesi
Sadece Kerpiç Evler değil Kamu Binaları da Yıkıldı

Elazığ’ı vuran depremin faturası kerpiç evlere çıkarıldı ancak her depremde olduğu gibi yine kamu binaları iyi sınav veremedi. Okçular Köyü İlköğretim Okulu, deprem nedeniyle üç derslikli bir binasını ve öğretmen lojmanını kaybetti. Büyük hasar gören okulun bu iki binasında eğitim verilemeyeceği için 6 dersliğin bulunduğu ve hasar görmeyen okulun diğer binasında dersbaşı yapılacak. 146 öğrencisi bulunan okulda ikili öğretime geçilerek tek binada eğitime devam edilecek.

Diğer köylerdeki ilköğretim okulları da depremde ayakta kalmayı başaramadı. Yukarıkanat İlköğretim Okulu artık kullanılmaz halde. Yukarı Demirci İlköğretim Okulu ise tamamen yıkıldı. Kayalık İlköğretim Okulu da savaş alanına döndü. Bu köylerdeki öğrenciler de Kovancılar ilçesindeki okullara taşımalı sistemle gönderilecekler.

‘Malzeme çok kalitesiz’

Binaları inceleyen İnşaat Mühendisleri Odası Elazığ Temsilcisi Hıdır Kaya, “Devletin yaptırdığı binaların yıkılması ve büyük hasar görmesi, deprem konusunda tepeden tırnağa hatalı olduğumuzu gösteriyor. Kurallara uygun yapılsalardı zarar görmezlerdi” dedi. Hasar gören tüm köyleri dolaşan Kaya, Tabanözü Köyü’nde de 5 yıldır kullanılmayan okul binasının da büyük hasar gördüğünü, her ne kadar kullanılmasa da devlet tarafından yaptırılan binanın dayanıksız olduğunun ispatlandığını söyledi.

Eğitim-Sen Elazığ Şube Başkanı Halit Şen de, her depremde en çok kamu binalarının hasar gördüğünü, devletin ihale usullerini ve proje kontrollerini çok daha titiz yapması ve gerçekleştirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Minarelerin üstü uçtu

Depremin sarstığı köylerin tamamında cami minarelerinin şerefe bölümünün üst kısmının yıkıldığı görüldü. Okçular, Yukarıkanat, Aşağıkanat ve Tabanözü köylerindeki minarelerin hepsinin üst bölümü depremle birikte yıkıldı. Hıdır Kaya, minarelerde demir kullanılmadığını, deprem sırasında üst bölümlerinin daha çok sallanması nedeniyle hepsinin aynı kısımdan yıkıldığını söyledi. Minareler önümüzdeki günlerde tehlike yaratmaması için yıkılacak.

Türk Musevi Cemaati’nden destek

Türk Musevi Cemaati ve American Joint Distribution Committe (JDC), Elazığ’daki depremden etkilenenlere yardım için Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı’na destek verdi. Açıklamada, Türk Musevi Cemaati ve JDC’nin yöredeki depremzede aileler için yapılması planlanan 500 prefabrike ev, çadır ve halihazırda ayakta kalabilen evlerin ısıtıcılarının bedellerini, Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı’na bağışladığı kaydedildi.

Papa: Dua ediyorum

Papa 16. Benediktus, deprem felaketiyle ilgili olarak, “Onların her birine dua ederken, uluslararası camiayı da yardım faaliyetlerine hızla ve cömertçe katkı sunmaya çağırıyorum” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/sadece-kerpic-evler-degil-kamu-binalari-da-yikildi_77491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!