Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sadece Kerpiç Evler değil Kamu Binaları da Yıkıldı

Elazığ’ı vuran depremin faturası kerpiç evlere çıkarıldı ancak her depremde olduğu gibi yine kamu binaları iyi sınav veremedi. Okçular Köyü İlköğretim Okulu, deprem nedeniyle üç derslikli bir binasını ve öğretmen lojmanını kaybetti. Büyük hasar gören okulun bu iki binasında eğitim verilemeyeceği için 6 dersliğin bulunduğu ve hasar görmeyen okulun

Milliyet Gazetesi
Sadece Kerpiç Evler değil Kamu Binaları da Yıkıldı

br />
Deprem 2 saat gecikseydi Fatih ve Fuat kurtulacaktı

Deprem Yukarı Demirci köyü sakinlerinden Kadir Demirtaş’ı can evinden vurdu. 6 çocuğu bulunan Demirtaş 4’ünü depreme kurban verdi. 18 yaşındaki Özlem, 15 yaşındaki Kibar, 14 yaşındaki Fatih ve 12 yaşındaki Fuat enkaz altından çıkamadı. İki odalı köy evi tamamen yıkılan Kadir Demirtaş, 6 çocuğunun da aynı odada yattığını, iki oğlu Özcan ve Mehmet’in kurtulduklarını belirterek, yaşadığı acıyı şöyle anlattı:

“Fatih ve Fuat, Kovancılar Mimar Sinan Yatılı İlköğretim Okulu’nda okuyordu. Hafta sonu eve tatile gelmişlerdi. Depremin olduğu sabah 06.30’da okul servisi onları gelip alacaktı. Keşke deprem iki saat sonra olsaydı, evlatlarım yaşıyor olsaydı.”

Çeyizlerinin peşinde

Depremde evlerini kaybeden ailelerden biri olan Şeker ailesi de evlerinin etrafından ayrılamıyor. Evin yıkılmayan kısmına girerek eşyalarını kurtarmaya çalışan 16 yaşındaki Sibel Şeker’in aklı ise hem kendisinin hem de bir süre önce nişanlanan ablasının çeyizlerini kurtarmakta. Şeker, annesinin ve babasının uyarılarına rağmen yıkılmaya yüz tutan yarısı enkaz olan eve girerek bavullar içindeki çeyizleri çıkardı. Sibel, “Evimiz artık yok, eşyalarımız her şeyimiz mahvoldu. Devlet umarım bize yardım eder” derken annesi Hatun Şeker de, “Sadece iki ineğimiz kaldı. Bir oğlum da uzak köylerde çobanlık yapıyor. Yarınımız ne olacak bilemiyoruz” diye dert yanıyordu.

325

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan bugüne kadar 325 köprü ve viyadüğün güçlendirildiğini belirterek, “İstanbul’da olabilecek en yüksek şiddette depremde hizmet dışı olacak yapımız kalmamıştır” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/sadece-kerpic-evler-degil-kamu-binalari-da-yikildi_77491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!