Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sanayi Üretimi 2 Yılın Dibine Vurdu

Sanayi üretimi beklentilerin aksine gerileyerek 2 yılın en düşük seviyelerine indi.

yapi.com.tr
Sanayi Üretimi 2 Yılın Dibine Vurdu

TÜİK, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin ocak ayında yüzde 2,2 düştüğünü açıkladı. Beklenti yüzde 1,7 artacağı yönündeydi. Böylece, son 2 yılın en düşük verisi gelmiş oldu.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi bir önceki aya göre de yüzde 1,4 azaldı. 

Mevsim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Aralık 2012'den bu yana ilk kez azaldı. 

Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2015 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 11,5 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,4 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,9 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek düşüş dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti.

Ana sanayi grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 5,0 ile dayanıklı tüketim malı imalatında gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek düşüş bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 11,6 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatında gerçekleşti. Bu düşüşü, yüzde 9,0 ile elektrikli teçhizat imalatı, yüzde 8,2 ile ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç) takip etti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayiinde en yüksek artış diğer ulaşım araçları imalatında gerçekleşti.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 78,7 ile diğer ulaşım araçları imalatında gerçekleşti. Bu artışı, yüzde 17,2 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı ve yüzde 5,4 ile deri ve ilgili ürünlerin imalatı takip etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanayi-uretimi-2-yilin-dibine-vurdu_129209.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!