Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Seneye Mis Kokacak

İstanbul Kadıköy’deki Kurbağalıdere ıslah çalışmasının 2014’ün sonuna doğru tamamlanması planlanıyor.

yapi.com.tr
Seneye Mis Kokacak

Taraf Gazetesi'nden Ayfer Çalıkıran'ın haberine göre, İstanbul Kadıköy’deki Kurbağalıdere ıslah çalışmasının 2014’ün sonuna doğru tamamlanması planlanıyor.

Islah çalışmaların son durumuna ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Müdürlüğünden bir yetkilinin verdiği bilgiye göre Kurbağalıdere’deki çalışmanın E-5’ten denize kadar olan kısmı, 10 metreden 22 metreye kadar genişletilmeye başlandı. Genişletme yapılmasının sebebinin ise mevcut yükü taşımamasından kaynaklı olduğunu dile getiren yetkili sözlerine şöyle devam etti: “Çalışmalar fiili olarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.”

Kadıköy Belediyesi "3-4 yılı bulur" diyor

Konuya ilişkin Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile yaptığımız görüşmede ise yapılan çalışmanın Kadıköy Belediyesi yetki sınırları dışında olmasına rağmen tepkilerin hep Kadıköy Belediyesi’ne yönlendirildiğini belirtti. Öztürk, “Kadıköy Belediyesi’nin Kurbağalıdere’yi ıslah çalışmasıyla bir ilgisi yok. Çünkü derelerin ıslahı ile ilgilenen kurumlar İSKİ ve Çevre Bakanlığıdır” dedi.

Öztürk özellikle son dönemde şikayetlerin arttığını ekledi: “Büyükşehir Belediyesi orada bir ıslah çalışması yapıyor. Bu sıralar özellikle çok şikayet var. Çünkü ıslah çalışması yapıldığı için derenin üstü açık ve kokular yükseliyor. Biz de sabırla bitmesini bekliyoruz.” Selami Öztürk konuşmalarına şunları ekledi: “Dereler kolay bir olay değil. Şu an dere yatağının genişletilmesi ve derenin üzerindeki 7 köprünün de genişletmeyle birlikte yeniden inşası için ihale yapıldı. Çalışmalar yağmurun olumsuz etkileri sebebiyle ancak yaz dönemi devam edebilecek. Dolayısıyla tam anlamıyla ıslah edilmesi 3-4 yıl daha sürebilir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/seneye-mis-kokacak_113382.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!