Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sinop Nükleere Teslim Olmayacak

Sinop’ta düzenlenen nükleer karşıtı mitinge katılan yaşam savunucuları, nükleer santral istemediklerini bir kez daha ilan etti. Mitingde, ‘Sinop’u nükleere feda etmeyeceğiz’ vurgusu yapıldı

yapi.com.tr
Sinop Nükleere Teslim Olmayacak

Sinop Nükleer Karşıtı Platformu’nun (NKP) çağrısıyla yaşam savunucuları bir araya geldi. Çernobil faciasının 33. yıl dönümü kapsamında düzenlenen mitingde Türkiye’de kurulması planlanan nükleer enerji santrallarına tepki gösterildi. Mersin Akkuyu’dan sonra 2. nükleer santral için hedef olan Sinop’ta mitinge ilgi büyük oldu.

Kamyon garajında toplanan grup, taşıdıkları “Nükleere inat yaşasın hayat”, “Yaşamı yok eden enerjilere hayır” yazılı dövizlerle, sloganlar eşliğinde Bülent Ecevit Caddesi üzerinden İskele Meydanı’na kadar yürüdü. Mitinge birçok yaşam savunucusunun yanı sıra CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül de katıldı.

"Sinop nükleer çöplüğü olmasın"
Mitingde tertip komitesi adına konuşmayı ise Sinop NKP Dönem Sözcüsü Zeki Karataş yaptı. Karataş konuşmasında AKP’nin onca tepkiye rağmen Sinop Nükleer Santralı’nı kurmaktaki inadına değindi. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren nükleer düzenleme kurulunun teşkilat ve görevleriyle ilgili değişikliklere de tepki gösteren Karataş, Nükleer Düzenleme Kurulu’na bu değişiklikle büyük yetkiler verildiğini söyledi.

Birgün'den Kardelen Tatar'ın haberine göre; Sinop İnceburun’da Nükleer Atık Depolama Tesisi planlandığını da söyleyen Kartataş sözlerini şöyle sonlandırdı, “Bu doğa harikası bölge nükleer çöplüğüne dönüştürülmek isteniyor. Bizler nükleer santral da nükleer atık deposu da istemiyoruz. Nükleere inat yaşasın hayat.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinop-nukleere-teslim-olmayacak_172343.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!