Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şirince’ye İvme Kazandıracak Proje Start Aldı

İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü ve Selçuk Belediyesi arasında imzalan protokol kapsamında Şirince’de başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi çalışmaları hakkında Şirince halkına yönelik kapsamlı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

yapi.com.tr
Şirince’ye İvme Kazandıracak Proje Start Aldı

Ege'de Son Söz'ün haberine göre, Şirince halkı, yapılan toplantıda Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram’dan kafalarında oluşan sorulara da oldukça net cevaplar aldılar.

Şirince mahallesinde yapılan bilgilendirme toplantısına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Aksoy, Dr. Bülent Cinel, Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu,  Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Özgür Aydoğan, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Şirince Mahallesi Muhtarı Levent Apak ve çok sayıda turizmci ile Şirince esnafı katıldı.

İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ve Selçuk Belediyesi arasında imzalan protokol kapsamında Şirince’nin Sokak Sağlıklaştırma çalışması için ihaleye çıkıldı. Selçuk Belediyesi tarafından ihalesi yapılan bu projenin inşaat kontrollüğünü kurumlar ortaklaşa yürütecek. Ortaklaşa yürütülen çalışmalar hakkında Şirince halkının bilgilendirildiği toplantıda ayrıca yapılacak olan faaliyetler hakkında da bilgi aktarıldı.

Yapılar orijinaline uygun hale getiriliyor

Şirince’de yapılması planlanan Sokak Sağlıklaştırma Projesi için İzmir Valiliğinin ve Selçuk Belediyesinin proje desteği ile 333 bin TL. Ödenek verildiğini belirten İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram,  Selçuk Belediyesinin gerçekleştirdiği proje ihalesinin ardından proje çalışmalarının başladığını kaydetti. Çalışma hakkında vatandaşları detaylı bilgilendiren Karabayram, vatandaşların kafasında oluşan soru işaretlerine de net cevaplar verdi.

Bütünlük korunacak

Yapılacak bu çalışma çerçevesinde Şirince’de gerek dükkan, gerekse tezgahı bulunan esnafa hiçbir şekilde engel teşkil etmeyeceğine dikkat çeken Karabayram, bu konuda şu bilgiyi verdi: “Biz buradaki çalışmada üç ayrı çalışma yapıyoruz. Birincisi duvarlarınız kırık, yıkık, çatınız bozuk, yapmış olduğunuz ahşaplar çatlamış ve bunlarda çok ciddi sorunlar oluşmuş olan yapıları sağlıklaştırmak, yani restore etmek. Bütün bu çalışmaları tek renkte, tek disiplinde, tek güzergahta düşünüyoruz. Hepsi bir bütün olacak ve bunun için sizler herhangi bir harcama yapmayacaksınız. Bu çalışmaları gerek Valilik, gerekse belediye desteği ile yapmaya çalışacağız”

Proje 2.5 ayda tamamlanacak

Şirince’nin tarihi Rum evlerinin cephe sağlıklaştırma çalışmaları ve yine Şirince’de Çınaraltı Meydanı, çarşı ana aksı ve Saint. John Kilisesine bağlanan sokaklarda tamamen Sağlıklaştırma çalışmalarının yapılacağını belirten Karabayram, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra Şirince’nin diğer tüm sokaklarını da yatırım programına alınarak proje çalışmasının yapılıp uygulamaya geçileceğini kaydetti.

Amaç güzel olan Şirince'yi daha da güzelleştirmek

Şirince’deki  20’ye yakın evin restorasyon çalışmaları çerçevesinde  proje çizimine başladıklarını kaydeden Karabayram, “Buradaki ana düşünce çatı aks sistemlerini iyileştirme, cephelerde ciddi bir iyileştirme yapmak ve Şirince yollarının altından geçen kanalizasyon sistemini tamamen elden geçmesini sağlamak. Yani alt yapıyı da tamamen yenileyeceğiz. Projenin önümüzdeki iki buçuk ay içerisinde bitmesi planlanıyor ve Koruma Bölge Kurulundan onay alındıktan sonra restorasyon işlemine başlamayı planlıyoruz. Yani biz Şirince için şunu diyebiliriz. Saint. John Kilisesi, Dimitros Kilisesi ve bu sokak sağlıklaştırmaları ile beraber inşallah Şirince’nin o güzel kaderini daha güzel kader noktasına getirecektir” dedi.

Vatandaşların Şirince’de çocuklar için oyun parkı isteğine de cevap veren Karabayram, bu konuda vatandaşların isteğini yerine getireceklerini, yapılacak olan proje kapsamında oyun parkının da yapılacağını müjdeledi.

Şirince'ye 6 milyon yatırım

İzmir Valiliğine bağlı Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi tarafından Saint. John Kilisesi dahil tüm çalışmaları içine alarak Şirince’ye yaklaşık 6 milyon civarında bir yatırım yapılacağına dikkat çeken  Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, bu konuda Selçuk ve Şirince’deki projelere özel ilgi gösteren İzmir Valisi Mustafa Toprak’a teşekkür ettiğini belirtti.

KUDEB ile vatandaş derin nefes alacak

Selçuk Belediyesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığının izni ile Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) kurulacağı yönünde bilgi veren Başkan Bakıcı; bu büro ile vatandaşların evlerinde yapacakları küçük değişiklikler için koruma kurullarına gitmeden izin alabileceklerini kaydetti. Bu girişimin önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, Şirince’de tezgahı olan esnafa da; “Hiç kimsenin tezgahı kapanmayacaktır” diyerek esnafın içini rahatlattı.

Şirince'de gelişigüzel yapılan hiçbir şeye izin verilmeyecek

Bu konuda kullandıkları iradeyi Şirince’nin iyileştirilmesinde de kullanacaklarını kaydeden Başkan Bakıcı; “Şirince’de yapılacak olan çalışmayla gelişigüzel, çarpık bir yapılaşma ortaya çıkmayacaktır. Daha derli toplu, daha düzenli tezgahlar, cepheler olacaktır. Bu çalışma Şirince’nin kıymetini daha fazla arttıracaktır. Sokak sağlıklaştırılması, cephe giydirmesi, çarşının düzenlenmesi ve üstünün kapatılması Şirince’ye bir düzen getirecektir. Kısacası bu yatırımlar Şirince’ye bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Ayasuluk Kalesi çevresine hareketlilik gelecek

Ayasuluk Kalesi restorasyon projesini başlatacaklarını ve bölgede çok önemli bir çalışma içerisine gireceklerini kaydeden Başkan Bakıcı, Kale altında bulunan Ayasuluk Cafe’nin çevresinde seyir terasları ve yürüme bantları yapılacağını açıkladı.  Proje için İzmir Valiliği kararı ile fon ve finansman sağlandığını ifade eden Başkan Bakıcı, burada yapılacak olan projenin bedelinin 3 Milyon 250 bin TL. olduğunu açıkladı. Söz konusu projede Kalenin Selçuk’a bakan yüzü ve kale surları da dahil olmak üzere onarılacağını ve mesire yeri haline getirileceğini kaydeden Başkan Bakıcı; ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 420 bin TL kaynak ile Efes Antik Kenti yakınında bulunan Çukuriçihöyük bölgesinin kamulaştırılacağını kaydetti. Başkan Bakıcı, yapılan tüm bu çalışmaların birlikte çalışma kültüründen geldiğine dikkat çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sirinceye-ivme-kazandiracak-proje-start-aldi_131250.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!