Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ŞPO: “Ankara’da Salgın Fırsata Çevriliyor”

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Ankara’da salgının fırsata çevrildiğini belirterek, “Kent merkezinde koruma mücadelesi yürüttüğümüz Saraçoğlu ve Güvenpark alanlarında endişe verici bir inşaat/sondaj/tahrip süreci işletildiğini görmekteyiz.” dedi.

yapi.com.tr
ŞPO: “Ankara’da Salgın Fırsata Çevriliyor”

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, yaptığı açıklama ile Ankara’da Saraçoğlu ve Güvenpark’ta yapılan çalışmalara tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi olarak kent merkezinde korunması gereken özellikli alanlara yönelik sistematik saldırılara karşı yıllardır mücadele etmekteyiz. Küresel bir salgın süreci ile mücadele ettiğimiz bugünlerde ise, sokaklarına çıkamadığımız kentimizin dört bir tarafında davaya konu planların inşaatlarının devam ettiğini ve kent merkezinde koruma mücadelesi yürüttüğümüz Saraçoğlu ve Güvenpark alanlarında endişe verici bir inşaat/sondaj/tahrip süreci işletildiğini görmekteyiz.

Ülke tarihinin ilk toplu konut örneği olan Saraçoğlu (Namık Kemal) Mahallesi’nin tahribatına sebep olacak planlara karşı yürütülen hukuki süreçler kazanımla sonuçlanmasına rağmen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mükerrer şekilde yeni bir plan onaması yapılmış ve alanda Emlak Konut aracılığıyla imar uygulama çalışmaları başlatılmıştır. Nedense tam da küresel salgın krizi nedeniyle gönüllü ‘evde kal’ kampanyalarının başlatıldığı bu günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkisiyle Saraçoğlu’nda sondaj çalışmalarının gerçekleştirildiği öğrenilmiştir. 14 Nisan tarihinde Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi olarak alanda yaptığımız gözlem sonucunda alanda sondaj çalışmalarının devam ettiği ve bu çalışma sırasında alandaki bazı ağaçların tahrip edildiği görülmüştür.

 

 

Bu inceleme sürecinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın projesi ile sürdürülen Güvenpark’ta da metro çalışmalarının hız kazandığı, Güvenpark’ın YKM ve MEB Binası yakınında büyük bir alanın kapatıldığı ve yeraltı inşaat sürecinde olduğu görülmüştür. Güvenpark’ta metro inşaatları ile ilgili çalışmaların iki haftadır devam ettiği öğrenilmiştir.

Ankara’nın kalbi olan Hükümet Kartiyesi, Saraçoğlu Mahallesi, Güvenpark ve Atatürk Bulvarı’nı etkileyebilecek kent merkezindeki tüm çalışmaların bütüncül bir planlama yaklaşımıyla ele alınması gerekirken, iktidarın proje bazlı yöntemi ve parçacıl müdahaleler sonucunda alanın doğal ve kültürel miras değeri ve Ankara için anlamı yok edilmektedir. Üstelik salgın sürecinde çalışmak zorunda bırakılan işçilerin hayatları riske atılmaktadır.

Bugün iktidar bir yandan ‘Gönüllü Evde Kal’ ve ‘Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin’ gibi kampanyalar yürütürken, diğer yandan Merkezi Hükümet kurumları tarafından inşaat çalışmaları ve ihaleler tüm ülke genelinde hızla sürmekte, hukuki dava süreci tamamlanmamış birçok alanda uygulamaya gidilerek kente ve kentliye kalıcı zararlar vermektedir. İktidar, sağlık açısından yönetemediği bu krizi ve ortaya çıkardığı boşluğu, inşaat açısından fırsata çevirmeye çalışmaktadır. Ankara’da yaşayan yurttaşların evlerinden çıktıktan sonra büyük sorunların merkezi haline gelmiş projeler nedeniyle tahrip edilmiş mekanlarla ve tanıdık olmayan sokaklarla, meydanlarla karşılaşacaklarından endişe duymaktayız.

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi olarak Saraçoğlu Mahallesi ve Güvenpark Metro inşaatı ile ilgili gerekli işlemleri sürdürdüğümüzü ve TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’nun ilgili bileşenleri ile birlikte detaylı incelemeler yaparak mücadelemizi güçlendireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/spo-ankarada-salgin-firsata-cevriliyor_179571.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!