Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ŞPO: Talan düzenini güçlendirerek sürdürmeyi hedefleyen Anayasa değişikliklerine 'hayır'




Referandumda oylanacak değişikliklerle 12 Eylül ürünü YÖK ve benzeri kurumsal yapılanmalar koruma altında tutulduğu, üniversitelerimizi ve eğitim sistemimizi yozlaştıran çürümüş kurumsal yapılar ortadan kaldırılmadığı, üniversiteler özgür, bilimsel ve demokratik bir yapıya kavuşturulmadığı için AKP Anayasasına HAYIR diyoruz.

Yapılmak istenen değişiklikler, başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere, sosyal devletin gereği olan kamusal hizmetleri paralı olmaktan çıkarmadığı, ulaşım, enerji, su, barınma vb. toplumsal hizmetleri de "insan hakkı" olarak görerek, bu hizmetlerin toplumun tüm kesimlerine eşit ve ucuz sunulmasını güvence altına almadığı için AKP Anayasasına HAYIR diyoruz.

Toplu halde halkın onayına sunulan Anayasa değişiklikleri içinde yer alan Geçici 15. maddenin kaldırılmasına ilişkin düzenleme, zaman aşımı nedeniyle işletilemeyecek "sahte" ve "sözde" hesaplaşma anlamı taşıdığından ve "12 Eylül Düzeni" ile gerçekten hesaplaşmayan hiçbir Anayasa değişikliği ile uzlaşmayacağımız için AKP Anayasasına HAYIR diyoruz.

Diğer yandan bizler; "12 Eylül düzeniyle gerçekten hesaplaşan", "gerçek anlamıyla özgürlükçü ve eşitlikçi", "insanca yaşama hakkını", "her türlü kültür ve kimliğin özgürce ifade edilmesini", "bir arada barış içinde yaşamayı güvence altına alan" yeni bir Anayasaya gereksinim olduğunun da bilincindeyiz. Böylesi bir Anayasanın da ancak demokratik katılımın bütün kanalları açılarak yapılabileceğinin bilinciyle, Anayasa değişikliklerine HAYIR derken, ülkemizin "demokratik, özgürlükçü ve  eşitlikçi" yeni bir Anayasaya kavuşması için mesleki ve toplumsal sorumluluklarımız kapsamında, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da duyarlı toplum kesimleriyle birlikte örgütlü mücadele içinde yer alacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Bu nedenledir ki, başta üyelerimiz olmak üzere, toplumun tüm kesimlerini ülkemizde 12 Eylül‘den bugüne süregelen talan düzenini güçlendirerek sürdürmeyi hedefleyen Anayasa değişikliklerine HAYIR demeye çağırıyoruz.


TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/spo-talan-duzenini-guclendirerek-surdurmeyi-hedefleyen-anayasa-degisikliklerine-hayir_96343.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!