Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Cağaloğlu Hamamı 16.5 Milyon Dolara Satılık

Osmanlı döneminden kalan en eski hamam olan 300 yıllık Cağaloğlu Hamamı 16.5 milyon dolara satılığa çıkarıldı. Re-Max tarafından satışı yapılacak olan ve internetten ilanla satışa çıkarılan tarihi hamama İtalyan ve Amerikalı gayrimenkul yatırımcıları ile Türkiye'den turizm yatırımcılarının talip olduğu öğrenildi.

Sabah Gazetesi
Tarihi Cağaloğlu Hamamı 16.5 Milyon Dolara Satılık

Osmanlı döneminden kalan en eski hamam olan 300 yıllık Cağaloğlu Hamamı 16.5 milyon dolara satılığa çıkarıldı. Re-Max tarafından satışı yapılacak olan ve internetten ilanla satışa çıkarılan tarihi hamama İtalyan ve Amerikalı gayrimenkul yatırımcıları ile Türkiye'den turizm yatırımcılarının talip olduğu öğrenildi. Hem mal sahibi hem de emlak ofisinin tek şartı ise yapının tarihi öneminden dolayı SPA ya da hamam konseptini devam ettirecek bir yatırımcıya satılması.

Ayla Erer adlı şahsa ait olan ve işletmesi Fais Çağdaş tarafından yapılan hamamda aynı zamanda akraba da olan mal sahibi ile işletmeci arasında bir süredir sorunlar yaşandığı biliniyordu. Mal sahibi hamamı satmak isterken işletmeci de satıştan belli bir hisse istiyordu. Ancak taraflar hisse oranı konusunda anlaşamadığından halen devam etmekte olan mahkeme sürecinin Mayıs sonunda tamamlanmasının ardından satış işleminin gerçekleşmesi bekleniyor.

Harrison Ford da gelmişti

Sultan Mahmud tarafından 1741'de inşa ettirilen hamam New York Times'ın "Ölmeden önce görülmesi gereken 1000 yer" listesinde yer almıştı. Barok ve Osmanlı mimarisindki hamamın ünlü ziyaretçileri arasında Florence Nightingale, Ömer Sehrif, Richard Harrison, Harrison Ford, GianFrancoFerre geliyor.

Değer biçilemedi

Hamamın dünyada başka bir emsali olmaması nedeniyle değer biçilmekte güçlük çekildi. Re- Max yetkilileri bu nedenme mal sahibinin istediği rakam olan 16.5 milyon dolarda karar kıldı. Hamam talip olan İtalyan ve Amerikalı gayrimenkul yatırımcıları yapıyı SPA veya turizm amaçlı kullanmak istediği biliniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-cagaloglu-hamami-16-5-milyon-dolara-satilik_68651.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!