Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Evlerin Rengi Tartışma Konusu Oldu!

Denizli'nin Buldan ilçesinde restore edilen tarihi evlerin dış cepheleri için oksit sarı ve çivit mavisinin tercih edilmesi, bazı futbol takımlarının taraftarlarınca eleştirildi.

yapi.com.tr/AA
Tarihi Evlerin Rengi Tartışma Konusu Oldu!

Denizli'nin Buldan ilçesinde, "Türkiye Kültür Varlıkları Envanteri Projesi" kapsamında restorasyonu süren tarihi evlerin dış cephe boyasının rengi, bazı futbol takımlarının taraftarları arasında tartışma konusu oldu. Buldan Belediyesi ve İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla Yeşildere Mahallesi Dokuma Pazarı Caddesi'nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında kuzey bölgesi evlerinin çatıları değiştirildi, duvarları yeniden sıvandı. Kapı ve pencerelerin ahşaba dönüştürülmesi işlemlerinin ardından yapılan dış cephe boyamasıyla restorasyon tamamlandı.

Tarihi evlerde dış cephe boyama işlemi gerçekleştirilirken oksit sarı ve çivit mavisinin tercih edilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı fanatik Galatasaray taraftarları, renklerin Fenerbahçe renklerini çağrıştırdığı iddiasıyla sosyal paylaşım sitelerinde konuyla ilgili eleştirilerde bulundu. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının yanı sıra bazı vatandaşlar da renklerin Buldan'la bağdaşmadığını savundu. Buldan Belediye Başkanı M. Fahri Şevik, renklerin Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından belirlendiğini belirterek, "Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu heyeti, Osmanlı-Türk mimari renkleri olarak oksit sarı, çivit mavisi renklerini kullanmayı tercih etmişlerdir.

Renk tercihinin belediye ile bir ilgisi yok. Proje, 32 sokak ve 164 evin restorasyonunu kapsıyor. İlk etapta 10 sokağın projesi hazırlandı, Dokuma Pazarı Caddesi'nde 25 evin restorasyonu tamamlanma aşamasına geldi. Bu aşamada restorasyona Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli İl Özel İdaresi'nin çok ciddi destekleri oldu. Önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde bu bölgenin tarihi açıdan dünyada tanınacağını düşünüyorum" dedi Kuzey cephesi tamamlanan restorasyon çalışmalarının güney bölümüyle devam edeceği bildirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-evlerin-rengi-tartisma-konusu-oldu_114123.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!