Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Handa Yangın Çıktı

İnegöl'deki 185 yıllık Beylik Hanı'nda yangın çıktı.

yapi.com.tr
Tarihi Handa Yangın Çıktı

Tarihi Beylik Hanı'nda bugün saat 07.00 sıralarında çıkan yangında alevler, kısa sürede işhanında bulunan ayakkabıcı, gümüşçü, lokanta, kuyumcu, eczane olan işyerlerine sıçradı. İnegöl İtfaiyesi ekipleri büyük bir bölümü ahşap olan işhanındaki yangına müdahalede yetersiz kalınca Bursa, Yenişehir ve en yakın beldelerde bulunan itfaiye araçları da olay yerine sevk edildi.

2.5 saatlik çalışma sonucu 30 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı. Görgü tanıklarının çatıdan geçen elektrik tellerinden çıkan kıvılcımla başladığını iddia ettiği yangında, 25 işyeri zarar gördü.

Beylik Hanı neresidir?

'Akarsu', 'Güven Çarşısı' veya 'Cafer Paşa Hanı' isimleri ile de bilinen Beylik Hanı, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ndeki kayda göre 1827-1828 yıllarında Cafer Paşa tarafından yaptırılan tarihi binada, kuzeybatı- güneydoğu yönünde dikdörtgen planlı, açık avlulu hanın dikey kenarlarında birer kapı bulunuyor. 35.70x9.65 metre ölçüsünde olan, avlusu da bulunan hanın ana yapısı kesme taştan yapılma Beylik Hanı 1950’li yıllarda onarımı sırasında eski özelliğini yitirdi. Üzerindeki kurşun kaplama da aynı yıl sökülerek kiremit çatı konulurken, sadece güneybatıdaki giriş kapılarından biri orijinalliğini koruyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-handa-yangin-cikti_113244.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!