Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Mevlevihanede Hasar!

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki mevlevihane, 24 Mayıs tarihindeki Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki depremden etkilenince ziyarete kapatıldı, sema gösterileri iptal edildi.

yapi.com.tr
Tarihi Mevlevihanede Hasar!

Merkez üssü Gökçeada açıkları olan 6.5 büyüklüğündeki deprem ardından Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Gelibolu İlçesindeki Mevlevihane'de incelemelerde bulundu. DHA'nın haberine göre, incelemeler sonrası gönderilen yazıda, "Binanın bazı yerlerinde oluşan dökülmeler özellikle kubbe bölgelerinde can güvenliğini tehlikeye sokmaktadır" denildi. Bunun üzerine Gelibolu Kaymakamlığı önlem amacıyla mevlevihaneyi ziyarete kapattı, törenleri yasakladı.

Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, deprem ardından yapılan incelemelerde mevlevihanenin kolonlarında hasar olmamasına rağmen, kubbelerinde oluşan sıva dökülmeleri nedeniyle can güvenliği tehlikesi görüldüğünü söyledi. Bu nedenle hasar gören yerler onarılıncaya kadar ziyaretleri yasakladıklarını ve törenleri iptal ettiklerini belirten Kaymakam Nazlı, şöyle konuştu: "Tabii ki bu normal bir yapı değil. Tarihi eser. Bu nedenle Anıtlar Kurulu tarafından da incelenecek ve onarımı için karar verilecek. Bu konuda Anıtlar Kurulu projeleri var ve onarım kısa sürede başlayacak."

Yaklaşık 400 yıllık geçmişe sahip mevlevihane, 1994 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından satın alınarak onarımına başlanmış, 17 Eylül 2005 tarihinde resmen ziyarete açılmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-mevlevihanede-hasar_121654.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!