Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Su Kemeri, Restoran mı Olacak?

Şehir Plancıları Odası, Bozdoğan Su Kemeri’ne yapılacağı iddia edilen seyir terası ve restoran projesine, “Daha sonra başka ticari işletmeler de yapılacaktır” diyerek karşı çıktı.

yapi.com.tr
Tarihi Su Kemeri, Restoran mı Olacak?

İstanbul Unkapanı’nda bulunan Bozdoğan Su Kemeri’ne yapılacağı iddia edilen seyir terası ve restoran projesinin diğer ticari işletmeleri de tetikleyeceği uyarısı yapıldı.

Arkeoloji Haber sitesinin haberine göre, projeye tepki gösteren Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Kahraman, “Kemerin seyir terası amaçlı turizme açılmasından sonra burada ticari amaçlı işletmeler de yapılacaktır” dedi.

Bizans ve Osmanlı dönemlerinde kentin önemli su yollarından biri olarak kullanılan ve İstanbul’un simgelerinden biri sayılan Bozdoğan Su Kemeri’nin restore edilerek üzerine yürüyüş yolu, seyir terası ve restoran yapılması planlandığı öne sürüldü.

Onay bekleniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje, şu anda Anıtlar Kurulu’ndan onay bekliyor. Tayfun Kahraman, kemerin seyir terası olabilmesi için eklemeler yapılması gerektiğini vurgulayarak bunun kültürel mirası tahrip edeceğini savundu.

Daha önce değnekçilerin kontrolüne bırakılan kemere para karşılığı çıkılabiliyordu. Ancak seyir terası projesinin ortaya atılmasıyla birlikte iniş ve çıkışlar demir tellerle kapatıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-su-kemeri-restoran-mi-olacak_122508.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!