Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Roma Yolunun Hali İçler Acısı!

İzmir’de, Eşrefpaşa Caddesi üzerinde bulunan, bir zamanlar kervanların geçtiği tarihi Roma yoluna hakettiği değer verilmiyor.

yapi.com.tr
Tarihi Roma Yolunun Hali İçler Acısı!

Yurt dışında arkeolojik değerlere büyük önem veren İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi ülkeler turizmden büyük gelirler elde ederken, Türkiye’de toprak altındaki birçok tarihi hazine gün ışığına çıkarılmayı bekliyor. DHA'nın haberine göre, İzmir’de, Eşrefpaşa Caddesi üzerinde bulunan, bir zamanlar kervanların geçtiği tarihi Roma yolunun içler acısı hali ve hak ettiği değeri görememesi bunun örneklerinden birini oluşturuyor. Yıllardır sebze ve meyve pazarının da kurulduğu bu yolun bulunduğu bölgede henüz bir arkeolojik çalışma yapılmazken, döneme ait birçok taşın ise çevredeki parkın içinde atılı olduğu dikkat çekiyor.

Turizme kazandırılabilir

İpek Yolu olarak da anılan bu tarihi Roma yolunun geçtiği bölge üzerinde Zeus tapınağı ve sağlık merkezi Askleipon olduğu biliniyor. Şu anda kazılmadan duran bu arkeoloji alanının turizme kazandırılmasıyla kent ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını dile getiren turizimciler, "Burası çok önemli bir arkeoljik bir bölge. Zaman içinde mezar olarak da kullanılmış. Yaşanan bu olumsuzlar yüzünden hiç bir acente bu yolu gezi programına almıyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-roma-yolunun-hali-icler-acisi_125937.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!