Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İznik Roma Tiyatrosu’nda Kurtarma Kazıları

Bursa’nın İznik İlçesi’ndeki Roma döneminden kalma amfi tiyatrodaki kurtarma kazılarına yeniden başlandı. Ancak bu ödeneğin de yetersiz olduğu ve kazıların kısa süre içinde yeniden durabileceği öğrenildi.

yapi.com.tr
İznik Roma Tiyatrosu’nda Kurtarma Kazıları

Sol Gazetesi'nin haberine göre, Bursa’nın İznik İlçesi’ndeki Roma döneminden kalma amfi tiyatrodaki kurtarma kazılarına yeniden başlandı. Ancak bu ödeneğin de yetersiz olduğu ve kazıların kısa süre içinde yeniden durabileceği öğrenildi.

Kazı çalışmalarını yürüten arkeolog Umut Kapuci, Roma Antik Tiyatrosu’nun mimarisinin çok özel olduğunu belirterek, “Romalılar, genelde tiyatrolarını yamaca gelecek şekilde yapar. Fakat İznik Antik Roma Tiyatrosu, düz bir alana kurulu. İçe sahne eğimi verebilmek ve ses akustiğini sağlayabilmek için 7 adet taş galeri üzerine oturtulmuş. Bu da mimarisinin çok özel olduğunu gösteriyor. 7 galeriden 4’ü açılmış durumda geriye kalan 3 galerinin ortaya çıkarılması için çalışmalar başladı. Tiyatronun Doğu ve Kuzey bölümleri açığa çıktı. Bugün güneyde yer alan plan kareler de çalışma başlattık. Tiyatronun sahnesi yani Skene alanı ortaya çıktı. Doğu-batı yönünde 84 metre genişliğinde kuzey-güney yönünde de 63 metre genişliğinde olan tiyatronun sahne içi olan 53.5 metre uzunluğu ve 13.5 metre genişliği tamamen ortaya çıkmış durumda” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iznik-roma-tiyatrosunda-kurtarma-kazilari_120422.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!