Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Surlar Yenileniyor

Antalya Belediyesi Kaleiçi Yat Limanı'nın zarar görmüş tarihi surlarını onarıyor.

yapi.com.tr
Tarihi Surlar Yenileniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Yat Limanı’nın deforme olan tarihi surlarını onarıyor.

Surların tarihi kent dokusu için önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Yat Limanı’nı eski cazibesine kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yat Limanı’nı hak ettiği değere kavuşturmak için yeniden düzenleyip, güzelleştiren Büyükşehir Belediyesi, Yat Limanı’nı çevreleyen surlarda restorasyon çalışması başlattı.

9 ay sürecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, çalışmaları yerinde inceleyerek, Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik’ten bilgi aldı. Yat Limanı surlarının Antalya’nın tarihi kent dokusu için önemli olduğunu ifade eden Akaydın, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Geçen yıl Antalya’nın incisi Yat Limanı’nı yeniden düzenlemiştik. Sıra buradaki deforme olmuş 450 metre uzunluğundaki tarihi surların onarımına geldi. Onarım çalışmaları yaklaşık 9 ay sürecek. Öncelikli olarak surlara büyük zarar veren ağaç ve bitkilerin temizliği yapılıyor ve yeniden çıkmamaları için önlem alınıyor. Zarar gören sur duvarları, aslına uygun traverten ve kesme taş ile güçlendiriliyor. Derzler yenilenirken, gereken yerlerde surlar dikiş atma tekniğiyle çelik bağlantılarla sağlamlaştırılıyor.”

Hassas aydınlatma

Sur üzerindeki beton çiçeklik ve korkulukların sökülerek, tarihi dokuya uygun hale getirileceğini de anlatan Başkan Akaydın, son olarak surların üzerine de harpuşta yapılacağını kaydetti. Akaydın, yarasa ve kuşlara da ev sahipliği yapan surların ekolojik dengelere hassasiyet gösterilerek, en uygun ışıklandırma ile aydınlatılacağını söyledi.

Asansör de hayata geçiyor

Surların onarımı tamamlandığında 4 yıldır üzerinde çalıştıkları, Yat Limanı’na inişi kolaylaştıracak panoramik asansör projesini de hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Mustafa Akaydın şöyle konuştu: “Kamulaştırma sorunu ile karşılaştığımız için süreç biraz uzadı. Sorunu çözdük ve önümüzdeki günlerde panoramik asansör ihalesine çıkıyoruz. Turizm sezonunun ardından Ekim ayında yapımına başlayacağız. Yaşlı ve engelli insanlar için planladığımız panoramik asansörün kurulacağı yerdeki surların onarımını da öncelikle tamamlıyoruz.”

ETİKETLER: Antalya
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-surlar-yenileniyor_108817.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!