Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarım Arazilerine Moloz Tehdidi

Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Temsilcisi Erol Tekin, çevre yolu ve Turgutlu yolu üzerindeki birinci sınıf tarım arazilerine moloz dökülüp birinci sınıf tarım arazisi vasfının yok edilmeye çalışıldığını iddia etti.

yapi.com.tr
Tarım Arazilerine Moloz Tehdidi

DHA'nın haberine göre, Toprak Koruma Kurulu’nun Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Temsilcisi Erol Tekin, bürokratların ’tarım arazilerinin betonlaşmasına asla izin vermeyecekleri’ yönündeki açıklamaları ile yapılanların çeliştiğini öne sürerek, Alaşehir’deki bağların jeotermal uğruna feda edildiğini söyledi. Toprak Koruma Kurulu’nda birinci sınıf tarım arazilerinde yapılacak herhangibir faaliyete karşı şerh koyduklarını açıklayan Tekin, siyasi baskılar olduğunu savundu. Özellikle Manisa’da çevre yolu ve Turgutlu yolu kenarındaki arazilere moloz döküldüğünü ileri süren Tekin şöyle konuştu:

"Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni garajın oraya, Turgutlu yolu üzerine moloz döküldü. Birinci sınıf tarım arazisi olduğu için yetkililerin ceza yazdığını duyduk ama sonuçta birinci sınıf arazi vasfını kaybediyor. Bu yol üzerinde çok sayıda moloz dökülen arazi var. Vasfını değiştirmek amaçlı dolgu yapıyorlar. Tamamen birinci sınıf tarım arazisi olan yerleri korumak için kurulda şerh koyuyoruz. Ceza kesmekle olmaz, orayı temizlemek gerekiyor. Ama insanlar ticari kazanç amaçlı, garaja yakın diye siyasi kanallarla halletmeye çalışıyorlar. Komisyonda bu konu konuşuldu, dolgu yapılıyor. Meğer tarım arazisi vasfından çıkarmak amaçlı böyle yapıyorlarmış. Ticari faaliyet amaçlı, kar için beton yığınları ile dolduruyorlar. Bakanlık kamu spotunda ’betonlaştırmayacağız’ diyor ama elinden geldiği kadar betonlaştırıyorlar. Akhisar yolunda sağlı sollu tarım arazisi fabrikalara verildi. Alaşehir’deki bağ arazileri de katlediliyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarim-arazilerine-moloz-tehdidi_140994.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!