Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Taş Ocakları Bizi Öldürüyor'

Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu üyeleri Halk Sağlığı Müdürlüğüne başvurarak, bölgedeki taşocaklarının insanları hasta ettiğine dikkat çekti.

yapi.com.tr
'Taş Ocakları Bizi Öldürüyor'

Çakırlar, Zümrüt, Aydınlık, Kuruçay, Hurma, Suiçecek, Akdamlar, Hisarçandır,Yenimahalle halkı adına yapılan başvuruda, taş ocaklarını kapatılması istendi.

Sol Gazetesi'nin haberine göre, Boğaçay’ın kıyısındaki Üzümcek dağında yıllardır taş ocağı işletildiğini ve bölgede yaşayan yaklaşık beş bin kişiye büyük zararlar verdiği belirtiliyor. Bu taş ocağına ek olarak Karayolları’na ait bir başka ocak açılarak, işletilmesi için kiralandı. Son olarak Mayıs ayında Hisarçandır Kum mevkiinde 3. taş ocağı açıldı.

Platform tarafından yapılan açıklamada “5 Haziran Dünya Çevre Günü ve biz Boğaçay’da yaşayan bölge halkı olarak, bölgede faaliyetini sürdüren taş ocaklarına karşı haykırıyoruz; Taş ocakları bizi öldürüyor. Artık sesimizi duyun ve taş ocaklarını kapatın” dendi.

Astım başta olmak üzere bölgede yaşayanların çeşitli hastalıklara yakalandığının vurgulandığı açıklamada, “Boğaçay’da halk ölüm kalım savaşı verir duruma gelmiştir” dendi. Görülen hastalıkları Pömomokonyoz, kanser, astım, bronşit olarak sıralayan Paltform, bölge halkına tıbbi müdahalede bulunulmasını istedi.

Yapılan başvuruda, bölgedeki portakal bahçelerinin ve tarım alanlarının da taş ocaklarından zarar gördüğü belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tas-ocaklari-bizi-olduruyor_120917.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!