Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

THK'ye Ulaşılamıyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, yangınlara ilişkin THK'yi uçak kiralamak için aradığını, ancak “Burada kimse yok. Herkes saat 15.30'da çıktı. Yarın sabah arayın” yanıtını aldığını söyledi.

yapi.com.tr
THK'ye Ulaşılamıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün, kentte çıkan yangınlara ilişkin, kayyım yönetimindeki THK'yi uçak kiralamak için aradığını, ancak çıkan görevliden 'Burada kimse yok. Herkes saat 15.30'da çıktı. Yarın sabah arayın' yanıtını aldığını açıkladı.

Gürün, “Santral memuru çıktı. Ben kendimi tanıtarak yangın uçaklarının kullanılmasıyla ilgili yetkiliyle konuşmak istediğimi söyledim. Ama arkadaş, 'Yarın sabah görüşebilirsiniz. Saat 15.30'dan sonra burada kimse kalmıyor' dedi. Türk Hava Kurumu'nda görüşecek bir yetkili bulamadık” diye konuştu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Halk TV canlı yayınına bağlanarak açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gürün, şunları söyledi:

 “O kadar kötü şeyler oluyor ki her yerde yangın haberleri almaya başladık. Üç helikopter görevlendirildi. Hava kararınca görevlerini yapamaz hale geldiler ama onlar yeterli değil. Yangın uçaklarının çok daha etkili olduğunu biliyoruz. Bodrum’daki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Köyceğiz Ağla yaylasında yangın var.

Bunların hepsi orman içi yangını ve yangına araçla ulaşmak da mümkün olmuyor. Dolayısıyla hava karardığında helikopterler de yere inmek mecburiyetinde olduğu için herhangi bir şekilde yukarıdan müdahale olmuyor. Büyükşehir olarak ne yapıyoruz, biz konutların kenarında yerimizi alıyoruz ve konutlara yangının sıçramasını engellemeye, sıçrarsa da en çabuk şekilde müdahale etmeye çalışıyoruz.

Yangından sonra hemen alana intikal ettim, yangın söndürme uçağı görmedim. (THK'ye ulaşmaya çalışırken neler yaşandığının sorulması üzerine) Santral memuru çıktı. Ben kendimi tanıtarak yangın uçaklarının kullanılmasıyla ilgili yetkiliyle konuşmak istediğimi söyledim. Ama orada bulunan arkadaş, ‘Yarın sabah görüşebilirsiniz saat 15.30'dan sonra burada kimse kalmıyor’ dedi. Türk Hava Kurumu'nda görüşecek bir yetkili bulamadık.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/thkye-ulasilamiyor_186334.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!