Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ Dere Yatağına Konut Yapıyor!

TOKİ geçen yıl Samsun'da 16 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin yaşandığı Mert Irmağı kenarına 430 konut yapacak.

yapi.com.tr
TOKİ Dere Yatağına Konut Yapıyor!

TOKİ geçen yıl Samsun’da 16 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin yaşandığı Mert Irmağı kenarındaki riskli alana 430 konut yapacak. Cumhuriyet Gazetesi'nden Cemil Ciğerim'in haberine göre, proje için “ÇED gerekli değildir” kararı alınmasına tepki gösteren Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı Selami Özçelik, söz konusu alanın yeşil alan olarak kullanılmasını istedi.

Samsun’un İlkadım ilçesi Çay Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapılacak olan 430 daireli toplu konut projesinin ihalesi bu ay içerisinde gerçekleştirilecek. Arazinin içerisindeki cami de yıkılarak yenisi yapılacak. TOKİ tarafından yapılacak olan 430 adet daireli toplu konut projesi 22 bin 873 metrekare alanda uygulanacak.

İhalenin ardından iki aya kadar inşaat çalışmaları başlayacak. Geçen yılki sel felaketinde 16 kişinin yaşamını yitirdiği Mert Irmağı kenarındaki alana TOKİ tarafından konut yapılmasına ve projesi için verilen “ÇED gerekli değildir” kararına TMMOB Mimarlar Odası tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı Selami Özçelik, alanın dere yatağı olduğuna dikkat çekerek, yeni felaketlere davetiye çıkarıldığını vurguladı. Özçelik, “Mimarlar Odası olarak dere yatağına konut yapılmasına karşıyız. Mert Irmağı kenarında yer alan Çay Mahallesi dere yatağı içerisinde yer aldığı için buraya konut yapılması riskli. Biz söz konusu alanın yeşil alan olarak kalmasını öneriyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-dere-yatagina-konut-yapiyor_107533.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!