Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'den "Sur" Açıklaması

TOKİ Başkanı Turan, Diyarbakır Sur'da tarihi dokunun korunması için çalışma yapılacağını belirterek, "Sur bölgesinde asla bir toplu konut bölgesi yoktur. Yapılan, tarihi dokunun ihyasıdır" dedi.

yapi.com.tr/AA
TOKİ'den "Sur" Açıklaması

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tarihi dokunun korunması için çalışma yapılacağını belirterek, "Sur bölgesinde TOKİ'nin asla bir toplu konut bölgesi yoktur. Yapılan, tarihi dokunun ihyasıdır" dedi.

TOKİ Başkanı Turan, yaptığı açıklamada, Toplu Konut İdaresinin, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde rutin konut projelerine ilişkin çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Özellikle Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşasının gündeme geldiğini anımsatan Turan, bu kapsamda 2007-2009 ve 2011 yılında yapılan protokoller çerçevesinde çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı.

"Sur'da yapılacak çalışma tarihi dokunun ihyasıdır"

Sur içinin sit alanı olduğuna dikkati çeken Turan, tarihi dokunun korunması için Sur'a toplu konut yapılamayacağını belirtti.

TOKİ Başkanı Turan, şunları kaydetti: "Sur bölgesi, tarihi ve koruma amaçlı planı olan bir bölgedir. Dolayısıyla Sur'da asla toplu konut yapılamaz, yapılmayacak. Sur'da yapılacak çalışma, tarihi dokunun ihyasıdır. Tamamen tarihi dokusuna uygun planlanmış ve koruma kurulunca onaylanmış bir plan var ortada. Burası toplu konut bölgesi olmayacak. Sur'a toplu konut yapılmaz, tarihi dokuya uygun binalar yapılır. O da 1-2 katlı olabilir."

"Doğu ve Güneydoğu'da 141 bin 733 konut yaptık"

Doğu ve Güneydoğu'nun en çok yatırım yaptıkları bölgeler olduğunu belirten Turan, şimdiye kadar buralarda 141 bin 733 konut yaptıklarını söyledi. Turan, "Bölgede toplam yatırım miktarı 19 milyar 54 milyon 767 bin 983 oldu. Bunun içinde 66 hastane, 63 pansiyon, 20 sağlık ocağı, 115 lise, 163 ilköğretim okulu, 13 kreş, 5 sevgi evi, 156 cami ve 4 stat var" bilgisini verdi.

"Mevcut projelerimiz devam ediyor"

Turan, "TOKİ olarak Doğu ve Güneydoğu bölgelerimiz için şu an özel bir çalışmamız yok. Mevcut projelerimiz devam ediyor. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde, tarihi dokuya zarar vermeden, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Mardin ve diğer şehirlerimizde projelerimiz devam ediyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-sur-aciklamasi_143044.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!