Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sosyal Konutlarda Ödüllü Proje Dönemi

TOKİ, yeni fikir ve arayışların önünü açmak amacıyla, sosyal konutlar için yılın ikinci yarısında 'mimari fikir' yarışması düzenleyecek.

yapi.com.tr
Sosyal Konutlarda Ödüllü Proje Dönemi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M.Ergün Turan, idarenin düzenlediği mimari fikir yarışmasında ödül alan projelerin, sosyal konut inşa süreçlerine katılarak, üretimlerinin bu projelere göre yapılmaya başlandığını söyledi.

Muğla’dan Gaziantep’e, Manisa’dan Adana’ya sosyal konut üretimlerinde, ödüllü projelerin uygulandığını vurgulayan Ergün Turan, yılın ikinci yarısında yeni bir mimari fikir yarışması düzenleneceğini söyledi.

TOKİ’nin şehirlerin dokularına uygun konut üretmek amacıyla 2014 yılında düzenlediği ‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe’ Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda çok önemli projelerin ortaya çıktığını belirten Ergün Turan, bunların rafta kalmayarak hayata geçirildiğini aktardı.

Amaçlarının fikir, düşünce ve yaşama dair mimari ölçekti bir dayatma değil, bu topraklara ait yaşam tecrübesi, tarih ve kültür süzgecinden geçip günümüze ulaşmış birikimi zenginleştirmek olduğunu anlatan Turan, “Kurumsal olarak ‘tailor made’ diye tarif edebileceğiniz ‘üretim alanına özel” projeler ortaya çıkıyor ama asıl katkı mimar boyutunda oluyor. Yarışmacı mimarlara kendilerini gösterebilme, sonrasında büyük bir projede yer alabilme, bir toplu konut projesinde deneyim kazabilme imkanı sunuyoruz.” diye konuştu.

Ödül almış mimarların çalışmalarıyla ilk aşamada yaklaşık 5 bin konutluk bir projelendirme yapıldığına dikkat çeken Turan, “50 bin konutluk bir başka alanın çalışmaları devam ediyor. Bunlar ciddi rakamlar ve kuşku yok ki mimarlarımızın şahsi olarak gururla sunacakları, mesleki olarak hanelerine yazılmış büyük artıdır. Meslekte tecrübeli olsun, genç olsun mimarlarımızın önünü açmayı, arayışlarını samimiyetle desteklemeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yılın ikinci yarısında yeni bir yarışma düzenleniyor

Öte yandan TOKİ, mimaride yeni fikir ve arayışların önünü açmak amacıyla “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”nı geleneksel hale getirmeye karar verdi. Bu kapsamda TOKİ yılın ikinci yarısında mimar ve genç mimarlık öğrencilerinin katılımı ile yeni bir yarışma düzenleyecek.

Mimari proje fikir yarışmalarının ilkini 2009 yılında İstanbul Kayabaşı bölgesi için gerçekleştiren TOKİ, ikinci yarışmayı “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Mimari Proje Yarışması” adıyla 2014 yılında düzenlemişti.

TOKİ’nin mimari yarışmalarda ödül alan eserleri hayata geçirdiği projeler şunlar:

• Ege Bölgesi’nde 1.lik ödülü alan projenin Manisa’da uygulamasına başladı, inşası devam ediyor.

• Akdeniz Bölgesi 1.si olan çalışmanın projelendirme aşaması tamamlanmak üzere ve gelecek ay Hatay Payas’ta ihalesi yapılarak inşa aşamasına geçiliyor.

• Aynı bölgede 2.lik ödülü alan proje ise şubat ayında tamamlandı, yapım aşamasına geçildi.

• İç Anadolu Bölgesi’nde 1.lik ödülü alan proje, Muğla Emirbeyazıt’ta hayata geçiriliyor.

• Yine İç Anadolu Bölgesi’nde 2.lik ödülü alan çalışmanın uygulama projeleri bitirilerek önümüzdeki günlerde ihale edilecek.

• 3.lük ödülü alan projenin Konya Gödene’de 804 konutluk ihalesi yapıldı, uygulamaya geçildi.

• Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 1.lik ödülü alan proje Gaziantep Şehitkamil’de 666 konut olarak başladı ve inşası sürüyor.

• Gaziantep’te 50 bin konutluk alan üzerinde yürütülen Kuzey Şehir Projesi de yine bölge 1.si yarışma müelliflerinin proje yorumu üzerinden geliştiriliyor.

ETİKETLER: TOKİ Ergün Turan
http://www.yapi.com.tr/haberler/sosyal-konutlarda-odullu-proje-donemi_143585.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!