Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş ve Karaosmanoğlu Yeniden Aday

Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının yeniden Kadir Topbaş ve İzmit adayının İbrahim Karaosmanoğlu olduğunu açıkladı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Erdoğan, İzmit ve İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlarının yaptığı

CNN Türk
Topbaş ve Karaosmanoğlu Yeniden Aday

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının yeniden Kadir Topbaş ve İzmit adayının İbrahim Karaosmanoğlu olduğunu açıkladı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Erdoğan, İzmit ve İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlarının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, yapılan yatırım ve hizmetleri açıkladıktan sonra partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının yeniden Kadir Topbaş, İzmit Büyükşehir Belediye Başkan adayının da İbrahim Karaosmanoğlu olduğunu açıkladı.

Genel Başkan Yardımcıları Edibe Sözen, Necati Çetinkaya, Hüseyin Tanrıverdi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bölge milletvekillerinin katıldığı toplantıda Erdoğan, partisinin İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerinin başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, her iki şehirde yapılan temayül yoklamaları, anketler ve istişareler neticesinde AK Parti olarak nihai bir karar verdiklerini belirtti.

"Açık bir hususa değinmek istiyorum. 29 Mart seçimleri önümüzdeki 5 yılda şehirlerin, ilçelerin, beldelerimizin, köylerimizin, geleceğini şekillendirecek. Demokrasimiz ve siyasetimiz açısından önemli bir süreç yaşanacak" diyen Erdoğan, Türkiye'nin her geçen gün demokrasinin kazanımlarını artırdığını, güçlendirdiğini ve olgunlaştırdığını kaydetti.

Yerel demokrasinin de yerel siyasetle kalite kazandığını, yerel kalkınmada önemli aşamalar kaydedildiğini anlatan Erdoğan, 29 Mart günü yapılacak seçimleri bu yönüyle de önemsediklerini ve yeni sürecin başlangıcını olarak gördüklerini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, insanların hafızalarında oluşmuş ve olgunlaşmış bir anlayış bulunduğunu da hatırlatarak, "Nedir o? AK Parti bir yerde belediye başkanlığını kazanırsa, bir daha kolay kolay halk AK Parti Belediyesinin iş başından indirmeyecektir. AK Parti olarak 29 Mart'a yönelik adımlarımızı bu anlayışla atıyoruz. Biz yerel yönetimleri demokrasimizin gelişimi için de ülkemizin kalkınması için de hayati derecede önemli görüyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, çünkü siyasetin özellikle kalkınmanın yerelde başladığına, demokrasinin yerelde güçlendiğine inandıklarını ve merkezi yönetim olarak bu şuurla yerel yönetimler reformunu gerçekleştirdikleri söyledi.

Dünyanın neresine gidilerse gidilsin gelişmiş demokrasilerin yerel yönetimleri güçlendirdiğinin, daha fazla yetki ve sorumluluk verdiğinin görüldüğünü kaydeden Erdoğan, "Gelişmiş demokrasi, çağdaş demokrasi, ileri demokrasi bunu gerektiriyor" dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-ve-karaosmanoglu-yeniden-aday_65252.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!