Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş ve Karaosmanoğlu Yeniden Aday

Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının yeniden Kadir Topbaş ve İzmit adayının İbrahim Karaosmanoğlu olduğunu açıkladı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Erdoğan, İzmit ve İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlarının yaptığı

CNN Türk
Topbaş ve Karaosmanoğlu Yeniden Aday

/P>

15 Ocak'a kadar tüm adaylar açıklanacak

AK Parti'nin yerel seçimlerdeki adaylarını kademe kademe açıklayarak 15 Ocak 2009'a kadar tüm adaylarını kamuoyuna duyuracağını bildiren Erdoğan, "Her adayımızın kendisiyle, kentiyle, kimliğiyle, kültürüyle ve milletimizin değerleriyle barışık olması bizim için çok önemli. Gelişime, değişmeye açık, liyakat ve vizyon sahibi, mütevazı, cesur, seven ve sevilen, dürüst adaylar inşallah bizim listemizde yer alacak" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin aday belirleme sürecinin şimdiye kadar hiçbir partide olmayan tam bir demokrasi kültürü içinde devam ettiğini ve parti içi demokrasinin tam manasıyla işletildiğini, milletin iktidarı olmanın, milletin iradesine saygı duymanın bunu gerektirdiğini kaydetti.

Erdoğan, "Dışarıdan farklı yaklaşımlar olabilir. Farklı şekilde yazan, çizen, değerlendiren olabilir. Bunların hiç birisi doğrusu beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren bir şey var; Beni ilgilendiren ne yaptığımdır. Ne yaptığıma gelince, şunu çok net söylüyorum; 'Ben bu partinin genel başkanıyım. Ben bu partinin kurucusuyum. Ben ne dersem o olur' anlayışı içinde bugüne kadar olmadım, olmayacağım" dedi.
.
Halen belediye başkanlığı görevini sürdüren başkan adaylarını da aynı anlayışla değerlendirdiklerini, ortak akıl oluşturduklarını anlatan Erdoğan, geçen hafta Konya, Antalya ve Kayseri adaylarını açıkladıklarını, bugün de İstanbul ve Kocaeli başkan adaylarını açıkladıklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Kocaeli'nin Ak Partili Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun bu dönemde Kocaeli'ne "ilk" niteliğinde pek çok hizmet kazandırdığını, kenti sadece bir sanayi merkezi olmaktan çıkarıp kültür ve turizm açısından da bir cazibe merkezi haline getirdiğini anlattı.

Kocaeli'ni 4,5 milyar dolar gibi çok ciddi bir borç yüküyle devralan Karaosmanoğlu'nun borcu azalttığı gibi 2 milyar YTL'lik de yatırımlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Erdoğan, 2004 yılında çıkarılan yeni yasayla ilin hizmet alanının 110 kat, nüfusunun da 600 kat arttığını söyledi.

Erdoğan, ilin daha önce CHP'li belediye olduğunu belirterek, CHP'lilere kendi dönemleriyle AK Partili belediye dönemindeki farkı görmeleri çağrısında bulunarak, kentsel dönüşümün ilk etabında 2 bin 200 gecekondunun yıkıldığını, fakat bunu zulüm olsun diye yapmadıklarını ifade etti. Erdoğan, 16 ay gibi bir sürede vatandaşları yeni evlerine yerleştirdiklerini bildirdi.

Devlete yük oluşturan SEKA'nın Kocaeli Belediyesi'ne devriyle, vatandaşlar için bir park ve yaşam alanı haline getirildiğini anlatan Erdoğan, "Bay ana muhalefet lideri kalkıp arkadaşlarıyla buraya geldi. Eylem yaptı. 'Burayı kaptırmayacağız' dedi. 'Şu' dedi, 'bu' dedi. Kimi kime kaptırmıyorsun? Kocaeli halkına mı? Burayı Kocaeli halkına veriyoruz. Herhangi birine vermiyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'na ve ekibini bir kez daha teşekkür eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nde AK Parti'nin adayı olarak yeniden Karaosmanoğlu'nun seçildiğini belirterek, hayırlı olmasını diledi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-ve-karaosmanoglu-yeniden-aday_65252.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!