Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş ve Karaosmanoğlu Yeniden Aday

Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının yeniden Kadir Topbaş ve İzmit adayının İbrahim Karaosmanoğlu olduğunu açıkladı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Erdoğan, İzmit ve İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlarının yaptığı

CNN Türk
Topbaş ve Karaosmanoğlu Yeniden Aday

/P>

Kadir Topbaş'a övgü

Erdoğan, İstanbul'un yıllar yılı tahrip edilmiş, altyapı ve üstyapısı darbeler yemiş bir kent olduğunu, 1994'de aday olduğunda böyle bir kenti devraldıklarını söyledi. Bu sorunların altından bir dönemde kalkmanın mümkün olmadığını dile getiren Erdoğan, İstanbul'a bugüne kadar yapılan yatırımların yetmediğini, daha yapılacak çok şey bulunduğunu bildirdi.

Erdoğan, İstanbul'a sadece modern binalar inşa etmekle yetinilemeyeceğini, kentin tarihinin de bugüne kazandırılması gerektiğini vurguladı. Camileriyle, saraylarıyla, hamamlarıyla, kütüphaneleriyle, surlarıyla tarihi mirasın yeniden kazanılması gereğine işaret eden Erdoğan, bunlar yapıldığında İstanbul'a gelen turistlerin kente çok daha farklı bir gözle bakacağını ifade etti. Antalya'ya 9, İstanbul'a 7 milyon turist geldiğini, İstanbul'da otellerin doluluk oranının yüzde 100 olduğunu belirten Erdoğan, göreve geldiklerinde kentte böyle bir manzara bulunmadığını, bugün ise kentin bir cazibe merkezine dönüştüğünü söyledi.

İstanbul'daki otelleri artırma gayretinde olduklarını ifade eden Erdoğan, IMF Genel Kurulu'nun 2010'da İstanbul'da yapılacağını, bunun için açık hava tiyatrosunun olduğu bölgede devasa bir tesis inşa ettiklerini kaydetti. Erdoğan, "AK Belediyecilik adına yakışan bir belediyecilik anlayışını Belediye Başkanımız Kadir bey, 5 yılda ortaya koydu. İstanbul'u yönetmek için o da geceli gündüzlü ekibiyle çalıştı" diye konuştu.

Erdoğan, İstanbul'un çok hızlı geliştiğini, hızına yetişilmediği takdirde sorunlar yumağının içinde çaresiz kalınabileceğini ifade ederek, "Topbaş, samimi gayretiyle vizyon sahibi yönetimiyle, iyi bir ekip çalışmasıyla, yükün altında ezilmeden İstanbul'u liyakat ve başarıyla yönetti" dedi.

Birilerinin yaşanan ulaşım sorunlarına yönelik "Ulaşım kördüğüm, kördüğüme döndü" dediğini hatırlatan Erdoğan, biraz insaflı olunması çağrısında bulundu. Kentin trafiğine her gün ortalama 600-700 araç katıldığını ve vatandaşın toplu taşımayı kullanma kültürünün olmadığını belirten Erdoğan, toplu taşıma kültürü ne kadar vatandaşlarda yerleşirse, ulaşım sıkıntılarının da o kadar azalacağını vurguladı. İstanbul'da toplam 142 kilometre uzunluğunda 33 tünelin inşa edildiğini anımsatan Erdoğan, kendisinin görev yaptığı dönemin hemen öncesinde İstanbul'un İSKİ skandalıyla çalkalandığına işaret etti.

Erdoğan, "Kim vardı iş başında. Yine CHP. Bunlar damgalı belli. Ama şimdi iftira at, tutmazsa iz bırakır mantığıyla bir kampanyanın içindeler. Bu kampanya ile başarı elde edeceklerini zannediyorlar. Boşuna uğraşıyorsunuz. Hiçbir başarı elde edemezsiniz. Benim milletim bütün gerçekleri en iyi şekilde biliyor. Bildiği için de vakti zamanı gelince ki geldi, 3 ay sonra gereken cevabı, dersi en güzel şekliyle verecek" dedi.

Erdoğan, "Başarılı çalışmalarından dolayı Topbaş'ı kutluyorum ve yeni dönemde İstanbul'da kendisine 'Durmak yok, yola devam' diyorum" sözleriyle Kadir Topbaş'ın yeniden AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-ve-karaosmanoglu-yeniden-aday_65252.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!