Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Topkapı Sarayı Müzesi Yıllığı Yayımlandı

İlk kez 1986 yılında çıkarılan ve beşinci sayıdan sonra yayımlanamayan Topkapı Sarayı Müzesi Yıllığı, 22 yılın ardından 6'ncı sayısına kavuştu.

yapi.com.tr/AA
Topkapı Sarayı Müzesi Yıllığı Yayımlandı

Topkapı Sarayı Müzesi Yıllığı, 22 yılın ardından yeniden yayımlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ilk kez 1986 yılında Topkapı Sarayı Müzesi ve İstanbul Topkapı Sarayı'nı Sevenler Derneği tarafından çıkartılan "Topkapı Sarayı Müzesi Yıllığı", beşinci sayıdan sonra çeşitli sebeplerle bir daha yayımlanmadı. 

Müzecilik faaliyetlerinin, kültürel etkinliklerin, önemli restorasyon ve projelerin kayda geçirildiği Topkapı Sarayı Müzesinin tarihinde farklı bir yeri olan yıllık, Bakan Ömer Çelik'in talimatıyla yeniden çıkarıldı.  

Yıllığın çalışma ekibince, gelenekselliği korumak amacıyla altıncı sayının önceki yıllıklarla aynı boyut ve mahiyette olmasına özen gösterildi.  

Altıncı sayı, 2013 yılı faaliyetlerinin yanı sıra Topkapı Sarayı'nın yıllığın yayımlanamadığı yıllarda geçirdiği tüm önemli restorasyonlar, projeler, sergiler, kültürel etkinliklerle müzecilik alanında geldiği yeri tüm ayrıntılarıyla yansıtması bakımından önem taşıyor. 

Tüm kültür kurumlarının Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü'nden ücretsiz temin edebileceği yıllıkta, 22 yıl aradan sonra yeniden "merhaba" demenin onuruna 22 yazardan makaleler de yer alıyor. 

Yıllığın ön sözünde ise Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'in, "Topkapı Sarayı Müzesi, sahip olduğu en önemli somut kültürel mirası olan saray mimarisi ve objelerini korumaya ve sergilemeye çabaladığı gibi saray dönemine ait somut olmayan kültürel mirası da yaşatmaya önem atfetmektedir" ifadeleri bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topkapi-sarayi-muzesi-yilligi-yayimlandi_120601.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!