Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tozkoparan Sakinleri Rantsal Dönüşüm İstemiyor

Riskli alan ilan edilen ve 900 haneye tahliye tebligatı gönderilen Tozkoparan’da mahalle sakinleri haklarının gasp edildiğini iddia ederek tepki gösteriyor.

yapi.com.tr
Tozkoparan Sakinleri Rantsal Dönüşüm İstemiyor

İstanbul Güngören'de bulunan Tozkoparan Mahallesi sakinleri diken üstünde. Bölgede ilan edilen ‘riskli alan’ın içerisinde yer alan mahallede tek gündem kentsel dönüşüm. Geçtiğimiz günlerde Güngören Belediyesi tarafından 900 haneye tahliye tebligatı gönderilerek evlerinin 30 gün içerisinde boşaltılması istendi. Tebligatta, evlerin 30 gün içinde boşaltılmadığı takdirde elektrik, su, doğalgazın durdurulacağı, tahliye ve yıkım işlemlerinin ivedilikle yapılacağı ifade edildi.

BirGün’den Dilara Şimşek’in haberine göre; tebligat öncesi kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini söyleyen mahalle sakinleri haklarının gasp edilmesine karşı oldukça tepkili.

40 senedir Tozkoparan’da yaşayan Nazlı Özyurt, “Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olmasını istemiyoruz” diyerek şöyle konuştu: “Dönüşüm halkın yararına olmalı. Hak sahipleri mağdur edilmesin. Kiracılara dalga geçer gibi 3 bin lira yardım yapıp evlerinin boşaltılması isteniyor. Türkiye şartlarında bu parayla bir yere gidemezsin. Kiracılara da kentsel dönüşümden ev verilmesi için imza kampanyası başlatacağız.”

Tozkoparan Derneği (TOZ-DER) Başkanı Ömer Kiriş, mahallelinin direnişi karşısında yetkililerin çareyi her gün yeni vaatler sunmakta bulduğunu söyledi: “Tozkoparan Mahallesi 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edildi. Danıştay’a kararın iptal edilmesi için dava açıldı. Danıştay, Tozkoparan’ı riskli alan ilan eden Bakanlar Kurulu kararını, ‘bilimsel değil, gözlemsel’ diyerek 2014 Haziran ayında iptal etti. Yıllardır bu mahallenin ranta kurban edilmemesi için mücadele ediyoruz. İnsanlar evlerinden çıkmamakta kararlı. Kira yardımı yapacağız, dönüşümden sonra evleri vereceğiz diyorlar ama ne kadarlık bir yardım, nasıl geri verecekler hiçbir açıklama ve bilgilendirme yok. Belirsizlikler içerisinde süreç devam ediyor.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tozkoparan-sakinleri-rantsal-donusum-istemiyor_183425.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!