Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çocuk Parkı Rant için Gözden Çıkarıldı

Çekmeköy Belediyesi’nin çocuk parkını benzin istasyonuna çeviren imar planı değişikliği teklifi kabul edildi.

yapi.com.tr
Çocuk Parkı Rant için Gözden Çıkarıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin çocuk parkıbenzin istasyonuna çeviren imar planı değişikliği teklifini, AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul etti. CHP grubu teklife ret oyu verdi.

BirGün’den Dilara Şimşek’in haberine göre; İBB Meclisi ekim ayı toplantılarında, Çekmeköy Belediyesi tarafından, onaylanmak üzere gönderilen imar planı değişikliği teklifini görüştü. AKP’li Çekmeköy Belediyesi, halen çocuk parkı olarak kullanılan, 5 bin metrekareden büyük bir alanın akaryakıt ve servis alanına alınmasını ve buna karşılık, yaklaşık 2 kilometre mesafedeki belediye hizmet alanın da park alanına alınmasını teklif etti.

CHP grubu adına söz alan meclis üyesi Murat Cirav, beton duvarlara saksılar içinde asılan ve dikey bahçe olarak adlandırılan yeşillikleri savunan AKP grubunun çocuk parkını akaryakıt istasyonuna çevirmek istemesinin anlaşılır olmadığını söyledi.

AKP’li İmar Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol ise eleştirilere cevap verirken, Çekmeköy Belediyesi’nin bir başka yere park yapacağını söyledi. Akyol, 250 metre mesafedeki bir başka belediye hizmet alanının park alanına alındığı söyledi. Ancak Tapu ve Kadastro sorgulamasına göre söz konusu yer yaklaşık 2 bin 150 metre mesafede ve orman kenarında bulunuyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cocuk-parki-rant-icin-gozden-cikarildi_182428.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!