Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Turizm Turları Ayder'i Çöplüğe Dönüştürüyor"

Tepki çeken Yeşil Yol projesini meşrulaştırmak için kullanılan turizm gerekçesi ile yıllardır turizm merkezi olarak kullanılan Ayder Yaylası, turistik ziyaretlerden olumsuz etkileniyor. Yayla, adeta çöplüğe döndü.

yapı.com.tr
"Turizm Turları Ayder'i Çöplüğe Dönüştürüyor"

Karadeniz Bölgesi’ndeki 8 ilin yaylalarını turizm nedeniyle birbirine bağlaması planlanan 2 bin 600 km.’lik Yeşil Yol projesinde tartışmalar sürerken, turizm bölgesi ilan edilen Ayder Yaylası’nı ziyaret edenler bölgedeki çöp topluluklarından şikâyet ediyor. Rize, Çamlıhemşin’de bulunan Ayder Yaylasının fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşan yazar Uğur Biryol yaylanın ‘turizm sayesinde’ çöplüğe dönüştüğünü savunuyor.

Günlük turlar da düzenlenen Ayder Yaylası 1994 yılında Milli Park ilan edildiği halde içinde 23 adet otel işletmesi bulunuyor. 1300 yılında Halalılar tarafından kurulan Ayder, aslında hiçbir zaman yayla olarak kullanılmasa da mevsim geçişlerinde bir dinlenme merkezi olma statüsünü koruyordu.

Başlangıçta Halalılar’ın yazın çayır biçerek büyükbaş hayvanlarının kışlık ot ihtiyacını sağlamak amacıyla kullanılırken, turizm merkezi olmasıyla bu vasfını büyük ölçüde kaybetmiş pansiyonculuk ve gelen turistlere hitap eden hediyelik eşya mağazaları temel geçim kaynağı haline geldi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turizm-turlari-ayderi-copluge-donusturuyor_133018.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!