Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Türkiye Çelik Yolu Olmalı'

Türkiye’den geçen ve binlerce yıldır 'İpek Yolu' olarak bilinen doğu-batı arasındaki kültür ve ticaret yolunun çağdaş şekliyle 'Çelik Yolu' olması önerisi ile Avrupa Yapısal Çelik Birliği’nin (ECCS) toplantılar sonunda yayımladığı 'İstanbul Deklarasyonu' Çelik Yapılar Haftası 2010 İstanbul’a damgasını vurdu.

yapi.com.tr
1 'Türkiye Çelik Yolu Olmalı'

BR>
Karakullukçu: "Yatırımlarda, dalgalı bir sektör olduğumuz hesaba katılmalı"

İktisatçı Günhan Karakullukçu da çeliğin, makro ekonomik gelişmelerden çok kolay etkilendiğini belirterek “Problemleri geç hisseden iyileşmeyi de geç hisseder. Çelik sektörü de bu durumda. Krizin makro iktisadi şartlardan kaynaklı sebeplerinden dolayı yatırım malları ve yatırımları derinden etkilendi. Fransa’da Sarkozy krizin başında inisiyatif kullanarak, altyapı yatırımlarını artırma kararı aldı. Sonuç olarak, istimlak bile yapamadıklarını, en erken 2012’de harekete geçeceklerini, zaten krizin de o tarihe kadar atlatılmış olacağını söyleyebiliriz. Dolayısıyla dalgalı yapıya sahip bir sektör olduğumuzu hesaba katarak, yatırımlarımızı buna göre şekillendirmeliyiz” dedi.

Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Akkon Çelik Yönetim Başkanı üyesi Melih Şimşek de yaptığı konuşmada, şunları söyledi; “Çelik, 1999 depreminden sonra çare özelliğinden dolayı gündeme geldi. Çevre ülkeler hız faktöründen dolayı çeliği tercih ediyorlar. Çevreci ve geri dönüşümlü olması, genel bir soruna çare olabilmesi önemli. Türkiye için önemli fırsatlar var. 10 yıl önce çelik yapı Amerikan dizilerinde görülür, bizde sadece sanayide kullanılırdı. Gelişmekte olan bir ülkeyiz, nüfus artıyor, karbon salımı en yüksek ülkeler arasındayız. Burada en büyük fırsat konut sektörü. Uzun çelikte sorun yok ama yassıda ithalat var. Dünyada Çin’den sonra 2. müteahhitlik ülkesiyiz. Bu büyük bir fırsat. Temel üzerindeki her şeyi ihraç ederek kaba inşaatı yapabilirsiniz. Bu güvenli ticarettir, önemli bir risk ortadan kalkmış oluyor. Betonarme ile çelik uygulama yapan elemanların niteliğinde dramatik bir fark var.”



TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-celik-yolu-olmali_82808.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Artık her kalitede çelik üretebildiğimizi öğrenmekten mutluluk duyuyoruz. İnşaatçıların hep bir mazereti vardı, 'Çelik Betonarme'ye göre daha pahalı'diye... Bu gerçek mi? Bu kıyaslamanın kriterleri nelerdir? Kule Projeleri günden güne çoğaldığına göre, bu binaları hala betonarme olarak mı yapacağız?... erolzor, yüksekmimar odtü '71 YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!