Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin İlk Bina Güçlendirme Kredisi Artyol Mühendislik'e

Koçfinans, Artyol Mühendislik ile 'kentsel dönüşüm' için işbirliği yapıyor. Türkiye’de ilk kez hayata geçecek çalışma ile Koçfinans bina güçlendirme kredisi verecek, Artyol ise riskli binayı güçlendirecek. Alt limiti 2 bin TL olan kredinin üst limiti, binanın durumuna göre belirlenecek.

yapi.com.tr
1 Türkiye'nin İlk Bina Güçlendirme Kredisi Artyol Mühendislik'e

Koçfinans, Artyol Mühendislik ile 'kentsel dönüşüm' için işbirliği yapıyor. Türkiye’de ilk kez hayata geçecek çalışma, öncelikle binasını güçlendirmek isteyen vatandaşlara bina inceleme kredisi imkânı sunuyor. Kredi paketi ile 2 - 15 bin TL arasında değişecek kredi tutarı için 6 ay 0 faizli taksit uygulanacak. Yine Koçfinans aracılığıyla bina güçlendirme kredisi imkânı da sunan olan Artyol Mühendislik, bunu da 2 bin TL alt limitle verecek. Üst limit ise yapının ve başvurunun durumuna göre belirlenecek. Bina güçlendirme kredisine ise yıllık 0,60’dan başlayan faiz uygulanacak. Bu kredileri kullanan kişi ya da kurumlar ise, hizmeti Artyol Mühendislik’ten alacak.

Apartman genel kurulunun kararı gerekiyor

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Artyol Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Türkkan, kredi kullanmak isteyen kişi ya da kurumların öncelikle güçlendirme yaptırmak istedikleri bina ile ilgili apartman kararı almak zorunda olduğunu söyledi. Vatandaşların Art-Yol Mühendislik’e bu karar ile başvuru yapacaklarını belirten Türkkan, “Binasını inceletmek isteyen veya güçlendirme projesini hazırlatmış ve uygulatmak isteyen bina sahipleri, öncelikle apartman genel kurulunda karar aldıktan sonra, apartman yöneticisi Artyol Mühendislik’e başvuracak. Aynı uygulama iş yerleri ve şirket binaları, depolar ve üretim tesisleri için de geçerli. Ödeme, daire sahibi adına fatura bedeli karşılığı doğrudan Artyol’a yapılacak. Bu çalışma, şimdilik pilot olarak İstanbul’da başladı, kısa sürede ülke geneline yayılacak” diye konuştu.

Betonarme projesi önemli, elinizde yoksa belediyeden temin edin 

Başvuru esnasında mevcut yapının betonarme projesinin başvuru sahibinin elinde olmasının çalışmayı hızlandıran bir unsur olduğunu ifade eden Türkkan, bu proje yoksa ilgili belediyelerden de elde edilebileceğini kaydetti. Yapılan müracaatın ardından Artyol Mühendislik’in uzman ekibinin binaya gelerek ön inceleme yapacağını ve çalışmaların yol haritasını belirleyeceğini belirten Türkkan, akabinde bina ile ilgili maliyet çalışması yapılacağını aktardı. Ortaya çıkan mali portreye göre Koçfinans kredisinden yararlanmak isteyen daire sahibinin, kimlik, tapu fotokopisi ile başvuracağını anlatan Sinan Türkkan, yapılan başvuruların önce Koçfinans’ın Artyol için açtığı özel sisteme düşeceğini dile getirdi. Artyol’a yapılan başvuruların Koçfinans’a iletileceğini söyleyen Türkkan, evi veya herhangi bir yapısı olan kişilerin başvuracağı bu kredi için kısa sürede Koçfinans’tan cevap alınarak gereken işlemin tamamlanacağını bildirdi. Bu krediyi binada bulunan tüm daire sahiplerinin kullanmasının zorunlu olmadığının altını çizen Sinan Türkkan, kredinin apartman adına değil, daire sahibi adına verildiğini açıkladı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-ilk-bina-guclendirme-kredisi-artyol-muhendislike_91537.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 1980'li yıllarda emlak bankası arsası olana gecekondu yapılmasın diye kredi veriyordu. 20 yılda sabit taksitlerle tahsıl ediyordu. Bu kredı ile bugunku evimi yapmış oldum. Binaların güçlendirilmesi için tüm bankaların bina sahiplerine kredi çıkarması çok önemli ancak sizler güçlendirme kredisınde öne çıktığınız için sizi kutlarım. Umarım hükümetimizde isdihdam yaratmadan bu ülkenin karını kazanan bankaların tumune bu kredi mecburiyetini getirir. birçok bina da yıkılmadan hasta iken tedavi edilir. hem inşaat sektöru ivme kazanır. hemde içinde yaşayanlar korkusuzca guvenli yaşarlar. sizi tekrar kutlarım YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!