Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkmenistan Bu Kez Türk İnşaatçılara Yaptırmıyor

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta 500 milyon dolarlık dev bir inşaat yatırımı planlanıyor. Ancak işin ilginç yanı bugüne kadar Türkmenistan'ın gözde yatırımcıları olan Türk inşaat firmalarının bu dev projede yer almaması.

yapi.com.tr
Türkmenistan Bu Kez Türk İnşaatçılara Yaptırmıyor

Cihan'ın haberine göre, Türkmenistan'ın çoğu bölgesini baştan ayağa yeniden inşa eden Türk inşaat firmaları bu kez dışarıda kaldı. Türkmenistan’da inşaat sektöründeki yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Özellikle başkent Aşkabat’ın çehresinin değişmesi ve şehrin modernleşmesi için büyük bir yatırım daha yapılması kararlaştırıldı. Projeler tanıtıldı ve devlet yönetimi tarafından onay aldı.

Türkmen firmalar yapacak

Aşkabat’ın inşaatının 13 etabı için, Türkmen yönetimi 500 milyon dolar yatırım kararı aldı. Şehrin güney-batı kısmında aralarında konut ve idari binaların bulunduğu 970 bin metrekare alanda geniş bir kompleks inşaatına başlandı. Proje tamamen Türkmen inşaat şirketleri tarafından hayata geçirilecek. Bugüne kadar inşaat projelerinde yer alan Türk inşaat şirketlerinin bu projede yer almaması dikkat çekti.

Okul ve ticaret merkezi de...

Proje kapsamında Dışişleri Bakanlığı, Devlet Hammadde Borsası, Türkmenistan Bankası, Turizm Devlet Komitesi, Savunma Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, İletişim Bakanlığı, Petrolgaz Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin siparişi ile 12 katlı modern konutlar yapılacak. Ayrıca, bu bölgede iki okul, iki kreş, sağlık evi ve ticaret merkezi inşa edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkmenistan-bu-kez-turk-insaatcilara-yaptirmiyor_111434.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!