Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çalık Enerji Türkmenistan'da Elektrik Santralleri Kuracak

Çalık Holding'e bağlı Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ şirketi Türkmenistan'da iki doğalgaz tribünlü elektrik santrali kuracak

yapi.com.tr/AA
Çalık Enerji Türkmenistan'da Elektrik Santralleri Kuracak

Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un imzaladığı karara göre, Çalık Enerji ilk olarak Ahal vilayetinin Akbuğday ilçesinde yıllık 252.2 MegaWatt kapasiteli gaz tribünlü elektrik santrali inşa edecek. 504.4 MegaWatt kapasiteli diğer santral ise aynı eyaletin Derveze ilçesinde kurulacak.

Türkmenistan Enerji Bakanlığına Türkmenenergo şirketinin açtığı ihaleyi kazanan Çalık Enerji'nin Ahal eyaletindeki santral  Aralık 2014'de  Derveze  santrali ise  Aralık 2015'de tamamlaması planlanıyor. Şirket geçtiğimiz aylarda da toplam 421 milyon dolara 3 ayrı elektik santrali ihalesini kazanmıştı.Daha önce de Türkmenistan'da  6 elektrik santralı kuran şirket,  bu ülkede başka bir dev enerji projesini daha hayata geçiriyor. Çalık Enerji, Aşkabat'a istikrarlı elektrik enerjisi sağlanması ve tüm ülkede bu sektörün modernleştirilmesiyle ilgili projenin ilk aşama ihalesini kazandı.

Söz konusu projenin hayata geçirilme süresi 5 yıl olarak belirlendi. Proje üç aşamada gerçekleştirilecek. İnşaatı planlanan alt istasyonların 60'ının tamamı bir elektrik sisteminde birleştirilecek.  Türkmenistan  Hükümeti yakın zamanda  elektrik ihracatını 5 kat daha artırmayı planlıyor.  2020 yılına kadar sektöre 5 milyar doların üzerinde yatırım yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/calik-enerji-turkmenistanda-elektrik-santralleri-kuracak-_110666.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!