Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Üçüncü Köprü Bağlantılı Yolları İhalesine 12 Talip

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yolları için ihaleye çıkıldığını, bugüne kadar 42 firmanın şartnameyi incelediğini, 12 firmanın şartname satın aldığını söyledi.

yapi.com.tr/AA
Üçüncü Köprü Bağlantılı Yolları İhalesine 12 Talip

Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün bağlantılı yolları Kınalı-Odayeri otoyolu ve Kurtköy-Akyazı otoyolu için 6 Mart 2015'te ihale yapılacağını ifade etti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yollarının Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edildiğini kaydeden Turhan, bugüne kadar 42 firmanın şartnameyi incelediğini, 12 firmanın şartname satın aldığını bildirdi. Projeyi ilk etapta üçüncü köprü ve bağlantı yolları dahil olmak üzere bütün halinde ihale ettiklerini ancak bu ihalede teklif gelmediğini anımsatan Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teklif gelmediğine göre suçu kendimizde bulmamız lazım. Burada bazı konularda bize gelen isteklerde, sorularda firmaları tatmin edemedik ki teklif gelmedi. Bunlar aslında yapım projelerinden ziyade finansman projeleri. Risk oluşturacak hükümleri açık seçik görmek istiyorlar. Hakkaniyetli, adaletli ve isteklisi olan bir sözleşme hazırlayabilmek önemli. İhalelerde değişen ve gelişen dünya şartlarında uygun sözleşmeler hazırlıyoruz. Bazı hususların daha açık seçik olarak sözleşmede bulunmasını Hazine, Kalkınma ve Maliye bakanlıklarıyla görüşmeler yaparak sağlıyoruz."

"İş kapasitesini yüzde 90 mertebesinde kullanıyoruz"

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ayak uzunluğunun 332 metreye ulaştığını, köprü yapım hızının planlandığı gibi sürdürüldüğünü belirten turhan, köprünün bağlantı yolları, viyadük ve tünellere yönelik çalışmalarda epey mesafe kat edildiğini anlatan Turhan, köprünün inşa edildiği bölgenin yağış aldığını ve bu durumun çalışma şartlarını olumsuz etkilediğini bildirdi.

Turhan, şunları kaydetti: "Projede yaklaşık 68 milyon metreküp toprak hareketi var, bunun yaklaşık 37 milyon metreküpü yolun gövdesinde, kalan kısmı ise yeni ağaçlandırma yapılacak maden ocakları ile orman alanlarına dökülerek kullanılacak. Şu an itibarıyla 49 milyon metreküp toprak hareketi oldu. Bunu yıl sonuna kadar 50 milyon metreküpe yaklaştırabilirsek hedefimizi gerçekleştirmiş oluruz."

Turhan, teknik bir sıkıntı yaşanmazsa projenin 2015 sonunda tamamlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucuncu-kopru-baglantili-yollari-ihalesine-12-talip_126698.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!