Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Üçüncü Köprü Cinayeti Devam Ediyor"

DİSK, üçüncü boğaz köprüsünün viyadük inşaatında yaşanan kaza ile ilgili olarak açıklama yayınladı. Açıklamada, "Göçük bölgesinde yapılan ilk incelemelerde en basit güvenlik önlemlerinin bile alınmadığı gözlemlenmiştir" denildi.

yapi.com.tr
"Üçüncü Köprü Cinayeti Devam Ediyor"

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yönetim Kurulu Genel Başkanı Kani Beko, üçüncü boğaz köprüsünün viyadük inşaatında beton dökme çalışması sırasında meydana gelen çökmeyle ilgili yazılı açıklama yayınladı.

Yapılan açıklama şöyle:

"Üçüncü köprü cinayeti devam ediyor"

Üçüncü boğaz köprüsünün Çavuşbaşı viyadüğü inşaatında beton dökme çalışmaları sırasında, beton yükünü taşımayan kalıpların çökmesi sonucu meydana gelen göçükte 3 işçi hayatını kaybetti. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak öncelikle kazada yitirdiğimiz işçi kardeşlerimiz Lütfi Bulut, Yaşar Bulut ve Kahraman Baltaoğlu’nun yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.

Üzülerek görüyoruz ki bu ölümler önlenemez değildir. Aksine göçük bölgesinde yapılan ilk incelemelerde en basit güvenlik önlemlerinin bile alınmadığı gözlemlenmiştir. Kalıp ve iskelelerde gerekli denetimler yapılmadan işe başlandığı, işin çabuk bitirilmesi için işçilere haddinden fazla iş yüklendiği tespit edilmiştir.

İnşaatı sürdüren taşeron şirketlerin bu riskleri göze alarak inşaatı hızlıca bitirme telaşının sebebi bellidir. Üçüncü köprünün temel atma töreninde, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın '3 değil 2 yılda bitireceksiniz. Hızlı, hızlı' şeklinde verdiği talimat hala hafızalarımızdadır.

İşçilerin ölümüne sebep olan acelenin sebebi de bellidir. İstanbul’un Kuzey Ormanlarını yok etmesi nedeniyle büyük tepki çeken, hukukun etrafı dolaşılarak inşaatı devam eden köprünün herhangi bir engele takılmadan alelacele bitirilmesi, iktidara ve etrafındaki zengin takımına büyük rantlar sağlayacaktır. Bu rant sevdasının sonucu olarak tüm İstanbulluların oksijen kaynağı yok olurken işçiler ölmektedir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/ucuncu-kopru-cinayeti-devam-ediyor_119068.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!