Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

UNESCO’ya Aday Gösterilmesi Bekleniyor

Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girebilmesi için tüm planlama çalışmalarının Selçuk Belediyesi tarafından tamamlandığı, adaylık başvurusunun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılmasının beklendiği bildirildi.

yapi.com.tr/AA
UNESCO’ya Aday Gösterilmesi Bekleniyor

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Efes'in UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girebilmesi için eylül ayında UNESCO’ya ön başvurunun, 2014 yılı şubat ayında ise resmi başvurunun yapılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Efes'in dünya halklarının en çok merak ettiği ören yerlerinden biri olduğuna dikkati çekti.

Ülgür "Bu anlamda her yıl milyonlarca insan tarafından ziyaret edilen Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi çoktan hak ettiğini düşünüyoruz. Biz belediye olarak bu konuyla ilgili olarak 5 yıldır çalışıyoruz. Üzerimize düşen her şeyi de yaptık. Şimdi Kültür Bakanlığı’nın Efes’i UNESCO’ya aday göstermesini bekliyoruz. İnanıyoruz ki, 2014 Şubat ayı itibarıyla Efes, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girecek ve UNESCO Efes'in sigortası olacak" ifadelerini kullandı.

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, ilk 6 ayda kentteki tarihi ören yeri ve müzeleri ziyaret eden 1 milyon 271 bin 818 yerli ve yabancı turistin en çok gezdiği yerlerin başında Selçuk’taki ören yeri geliyor. Bu dönemde Efes Antik Kenti 779 bin 520 kişi ile en çok ziyaret edilen birinci, St. Jean Kilisesi ise 144 bin 458 ziyaretçi ile ikinci oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/unescoya-aday-gosterilmesi-bekleniyor_111046.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!