Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Vali: Kimse Ahkam Kesmesin, Yeşil Yolu Yapacağız

Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol projesine gelen tepkiler sonrasında Rize Valisi Ersin Yazıcı, köy muhtarları ve turizm derneklerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

yapi.com.tr
Vali: Kimse Ahkam Kesmesin, Yeşil Yolu Yapacağız

Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol projesine gelen tepkiler sonrasında Rize Valisi Ersin Yazıcı, köy muhtarları ve turizm derneklerinin temsilcileri ile bir araya geldi. 2 muhtarın karşı görüş bildirdiği, 7 muhtarın ise onayladığı projenin ‘Doğaya daha az zarar vermek koşuluyla’ devamı yönünde karar alındı.

DHA'nın haberine göre, Rize Valisi Ersin Yazıcı, “Ne tabiatı harap edeceğiz, ne de tarihimizi yok edeceğiz. Rize’de yaşamayan beş, on günlüğüne gelenler Rize’nin yaylaları ile ilgili lütfen ahkam kesmesin. Bu şehirde yaşayan, bu yaylalarda yaşayan insanlar yolun yapılmasına rıza gösteriyor. Bu yolu yapacağız” diye konuştu.

Fırtına Vadisi İnisiyatifi Üyesi Avukat Yakup Şekip Okumuşoğlu ise, projenin devamı yönündeki karara tepki gösterdi.

Okumuşoğlu, “Rize Valisine ise bir yurttaş olarak soruyorum; emrinizdeki muhtarlardan yazı aldınız. Aldığınız bu yazı yolu yasal mı kıldı, meşru mu kıldı? Ama lütfen buyurun gelin, muhtarları ikna ettiğiniz gibi bizleri de ikna edin. Şahsen ben ikna olmaya ön yargısız hazırım. Ama bilin ki bu halkın, cevabını merak ettiği pek çok sorusu olacak” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vali-kimse-ahkam-kesmesin-yesil-yolu-yapacagiz_132427.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!