Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Karadeniz 'Yeşil Yol' İstemiyor!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağları'nın eteklerinde bulunan Samistral ile Kavrun Yaylası arasında 'Yeşil Yol' projesiinin ayağı olarak yapılmak istenen yol çalışmasının haberini alan yöre halkı iş makinalarını durdurdu.

yapi.com.tr
Karadeniz 'Yeşil Yol' İstemiyor!

Karadeniz İsyandadır Platformu'ndan edinilen bilgiye göre, sabah erken saatlerde iş makinalarının bulunduğu alana giden yurttaşlar, 'Fırtına Vadisi'nde yeşil yol istemediklerini' söylediler. Yaylacılar projenin iptal edilmesi için dava açacaklarını' belirtirken, çalışmanın tekrar başlamaması için 'Kavrun Yaylası'nda bekleyeceklerini' belirtti.

Daha önce bölgedeki birçok HES yapımını durdurmak için dava sürecini başlatan Çamlıhemşinli Avukat Yakup Okumuşoğlu ve Karadeniz İsyandadır platformu Twitter hesabı üzerinden talana dur demek için desteğe çağırdı.

Yeşil yol nedir?

Karadeniz'in Samsun ilinden başlayarak Artvin'e kadar yapılması düşünülen yol projesidir. Özellikle yaylaları birbirine bağlamak amacıyla bölgeye turist çekmeyi planlanan proje, doğayı büyük ölçüde tehdit ediyor.

İş makinalarını protesto etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla Twitter'da #KaçkarYeşilYolaDirenecek hashtagi başlatıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karadeniz-yesil-yol-istemiyor_131371.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!