Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Yeşil Yol' Yargıya Taşınıyor

Samsun'dan başlayıp Artvin'e kadar yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik bir güzergahta yaylaları birbirine bağlayarak yeşili beton ve griye açacak olan 'Yeşil Yol' projesinin Fırtına Vadisi ayağı yargıya taşınıyor.

yapi.com.tr
'Yeşil Yol' Yargıya Taşınıyor

Diken'de yer alan habere göre, bir çok noktada SİT alanı ve koruma altındaki bölgelerden geçecek olan Yeşil Yol projesinde Fırtına Vadisi Samistral Yaylası ile Kavrun Yaylası arasındaki yol projesinin durdurulması için Rize İdari Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davayı açan yıllardır yeşil avukatı olarak bilinen Yakup Okumuşoğlu bölgenin 1998 yılında 1’inci derece SİT alanı ilan edildiğini, aynı zamanda da Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içinde yer aldığını belirtti. Okumuşoğlu, burada yol projesi için koruma amaçlı imar planı düzenlenmesi gerekmesine rağmen bunun yapılmadığını aktardı.

Vadideki ‘Yeşil Yol’ projesine karşı başka davalar da açmaya hazırlandıklarını kaydeden Okumuşoğlu, “Yine Fırtına Vadisi havzasında fakat milli park ve SİT alanı dışındaki bölgelerde orman kesim izni vermişler. Bu iznin iptali için bir dava hazırlığımız var. Meralarla ilgili noktalarda, Meralar Komisyonu’ndan izin alınmış olmalı, bunları da inceleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde de bu davalarımızı açabilecek düzeye geleceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-yol-yargiya-tasiniyor_132200.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!