Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Vekon'dan Katar'a Katlanır Konteyner İşçi Kampı

Vefa'nın markası Vekon, 2022 Dünya Kupası organizasyonu nedeniyle altyapı ve üstyapı inşaatlarının hız kazandığı Katar'da bin 092 Vekonas Katlanır Konteynerden oluşan işçi kampı kurdu.

yapi.com.tr / AA
Vekon'dan Katar'a Katlanır Konteyner İşçi Kampı

Şirket tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Vekon Genel Müdürü Özgül Yücel, Katar'da ortak girişim olarak kurdukları şirketle faaliyetlerini sürdürdüklerini anımsattı. Katar'ın Dünya Kupası'na hazırlandığını dile getiren Yücel, "Metro, otoyol gibi altyapı çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki yıllarda stadyum, otel gibi üst yapı projelerinin de başlamasıyla birlikte ülkeye barınma ihtiyacı olan 1,5 milyon yeni işgücünün gelmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Bu nedenle Katar'ın en önemli pazar hedefleri arasında yer aldığını vurgulayan Yücel, şunları kaydetti:

"En son Katar'ın Al Khor şehrinde kurulan işçi kampına bin 092 Vekonas Katlanır Konteyner gönderdik. Şantiyenin kurulumu için çok kısıtlı bir süreleri olduğu için projede Vekonas'lar tercih edildi. Dilovası'ndaki üretim tesisinde üretilen Vekonas'lar bir ay gibi çok kısa bir sürede sevke hazır hale geldi. Vekonas'ların kurulumu ise 80 kişi ve 12 adet mobil vinç kullanılarak, yine sadece bir ayda tamamlandı.

Tümü yatakhane olarak kullanılan ve bir bölümü birleşimli konteyner binalarından oluşan toplam 1.092 Vekonas'ın kullanıldığı şantiyedeki binaların toplam büyüklüğü ise 26 bin 50 metrekareyi buluyor. Vekon'un yüksek konteyner üretim kapasitesi, Vekonas'ın nakliyede sağladığı maliyet avantajları ve benzersiz kurulum hızı sayesinde, beklentileri karşılayan bir çözüm sağladık".

http://www.yapi.com.tr/haberler/vekondan-katara-katlanir-konteyner-isci-kampi_123075.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!