Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Al Rayyan Otoyolu’na 346 Milyon Dolarlık Finansman Desteği

Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ ile Onur Taahhüt Taşımacılık ve Ticaret Ltd konsorsiyumu tarafından 2014’ün ilk çeyreğinde başlatılan Katar’ın en önemli otoyollarından Al Rayyan Otoyolu’nun iyileştirme projesine 346 milyon dolarlık finansman desteği geldi.

yapi.com.tr
Al Rayyan Otoyolu’na 346 Milyon Dolarlık Finansman Desteği

Al Khaliji Commercial Bank ve ABank’ın ana hissedarı The Commercial Bank of Qatar, Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ ile Onur Taahhüt Taşımacılık ve Ticaret Ltd konsorsiyumu tarafından 2014’ün ilk çeyreğinde başlatılan Katar’ın en önemli otoyollarından Al Rayyan Otoyolu’nun iyileştirme projesine 346 milyon dolarlık finansman desteği sağladı.

Al Khaliji ve CBQ, toplam değeri 942 milyon dolar olan ve 2017’de tamamlanacak projede yetkili yöneticiler olarak yer alıyor. Proje kapsamında, gün boyunca trafiği yoğun olan 5.3 kilometrelik Katar’ın en önemli otoyollarından Al Rayyan Otoyolu’nun gidiş-geliş toplam şerit sayısı 8’e çıkartılıp altgeçit, üst geçit, köprü, yaya ve servis yolları eklenecek.

Al Khaliji’nin CEO’su Fahad Al Khalifa ve Commercial Bank of Qatar CEO’su Abdulla Saleh Al Raisi konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, Katar’daki pek çok sektörün talep ettiği ve ticari ihtiyaçlar göz önünde tutularak geliştirilen bu projenin aynı zamanda Katar 2030 vizyonunu hayata geçirmenin sonucunda ulaşılacak güçlü Katar ekonomisine destek olarak da görülmesi gerektiğini ifade ettiler.

Al Rayyan Otoyolu’nun hem doğu hem de batı yönünde genişletilmesi amacıyla planlanan bu projenin doğu yönü Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ ile Onur Taahhüt Taşımacılık ve Ticaret Ltd. konsorsiyumu tarafından 942 milyon dolarlık yatırım bedeliyle gerçekleştiriliyor. Batı yönünde yapılacak olan iyileştirmeler ise Six Construct Qatar Ltd. ve Boom Construction tarafından 240 milyon dolar bedelle gerçekleştiriliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/al-rayyan-otoyoluna-346-milyon-dolarlik-finansman-destegi_129440.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!